Εννέα «Σπαρτιάτες» υπέρ Κασιδιάρη!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο νεοπαγές κόμμα Σπαρτιάτες, καθώς εννέα βουλευτές προέβησαν χθες σε ένα πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα αντάρτικο εις βάρος του προέδρου Βασίλη Στίγκα.

Οι εννέα βουλευτές – κατά πληροφορίες υπάρχει και δέκατος ο οποίος απλώς βρισκόταν εκτός Αθηνών και γι’αυτό δεν υπέγραψε – προέβησαν σε κοινή δήλωση, αδειάζοντας με ηχηρό τρόπο τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας πως υπάρχει η ελευθερία γνώμης, πως ο ελληνικός λαός τους εξέλεξε για να την εκφράζουν χωρίς περιορισμούς καταδικάζοντας όσα είπε από το βήμα νωρίτερα. Τι ακριβώς είχε προηγηθεί;

Νωρίς το πρωί, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα Κασιδιαρη στο δήμο της πρωτεύουσας, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να μην καταθέσει τροπολογία για να μπει μπλόκο στην εκλογική του κάθοδο.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ζήτησε τον λόγο ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», και προειδοποίησε πως θα πάρει μετρα εις βάρος του βουλευτή του, ο οποίος ενήργησε αυτοβούλως. Η αναφορά αυτή ερμηνεύτηκε βεβαίως ως προαναγγελία διαγραφής του βουλευτή, κάτι το οποίο ωστόσο δεν συνέβη.

Αντιθέτως, αργά χθες το απόγευμα δημοσιευτήκε η δήλωση των 9, προφανώς κατόπιν σήματος του Ηλία Κασιδιάρη. Μετά τα παραπάνω, το μέλλον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών παραμένει αβέβαιο, διότι δεν αποκλείεται αυτή να διαλυθεί, λόγω ομαδικών αποχωρήσεων βουλευτών.

Οι Σπαρτιάτες αριθμούν 12 βουλευτές και αν υπάρξουν μαζικές ανεξαρτητοποιήσεις θα μπορούσε δυνητικά να σχηματιστεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις επόμενες κινήσεις του Βασίλη Στίγκα, ο οποίος δεν αποκλείεται να ανοίξει τα χαρτιά του νωρίς σήμερα το πρωί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα