«Στάχτη» το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη

Ανίκανοι και άβουλοι στην κυβέρνηση παρακολουθούν τη χώρα να παραδίδεται αβοήθητη στις φλόγες. Οι φωτιές σβήνουν όταν δεν έχουν κάτι άλλο να κάψουν

Οι στάχτες από τις φωτιές που καίνε απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα έχουν φτάσει εδώ και ώρες μέχρι το Μαξίμου. Ομως, αυτό φαίνεται πως αφήνει απαθείς τους επιτελάρχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι συνεχίζουν να κάθονται ανενόχλητοι στις καρέκλες τους και να παρακολουθούν αμέτοχοι τη χώρα να παραδίδεται αβοήθητη στις φλόγες. Ποτέ στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας μια κυβέρνηση δεν έμεινε τόσο σιωπηλή μπροστά σε μια τέτοια καταστροφή, επιλέγοντας να συνομιλεί με τους πολίτες μόνο μέσω του μηνύματος του 112 για τις εκκενώσεις.

Η κατάσταση είναι πραγματικά άνευ προηγούμενου, καθώς κανένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης ή τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό το πρωτοφανές φιάσκο και την ολική κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού από την πύρινη λαίλαπα. Οι φωτιές σβήνουν όταν δεν έχουν κάτι άλλο να κάψουν, όπως έγινε στη Ρόδο, όπως γίνεται στην Αλεξανδρούπολη, στην Πάρνηθα και σε όλα τα πύρινα μέτωπα.

Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κυριολεκτικά άφαντοι, ενώ όσοι εμφανίζονται σε δημόσια θέα προκαλούν με τις δηλώσεις τους οργή και αγανάκτηση.

Πρώτος ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εμφανίστηκε χθες για να δηλώσει ούτε λίγο ούτε πολύ πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις πυρκαγιές ξεπερνάει κατά πολύ την κυβέρνηση. Με… συνταγή κορονοϊού, ο υπουργός μίλησε για πολλαπλά μέτωπα, που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση από το 2019, ενώ υποσχέθηκε εν μέσω εθνικής καταστροφής σημαντικά μέτρα και πρωτοβουλίες για το μέλλον. Και όλα αυτά τα είπε χωρίς προκαταβολικά να ζητήσει μια συγγνώμη για τον ίδιο, για τον προκάτοχό του και -άφαντο πλέον- Χρήστο Στυλιανίδη, αλλά και την κυβέρνησή του συνολικά.

Την κυβερνητική ομερτά όμως έσπασε και ο Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος αποφάσισε χθες να παρέμβει για να δηλώσει πως ο μαρτυρικός θάνατος των μεταναστών στο Δάσος της Δαδιάς επιβεβαιώνει τους κινδύνους της παράνομης μετανάστευσης. Κοινώς, απίστευτα πράγματα από μια απίστευτη κυβέρνηση, που εκμεταλλεύεται την απουσία μιας σοβαρής και στιβαρής αντιπολίτευσης, καθώς τα κόμματα του Κοινοβουλίου βρίσκονται στον… αστερισμό είτε των καλοκαιρινών διακοπών είτε των εσωτερικών τους ζητημάτων και συγκρούσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δεν θα μπορούσε να αφήνει να εννοηθεί πως στη χώρα κάνουν… παρέλαση ξένοι πράκτορες, οι οποίοι από κοινού με μετανάστες καίνε τη χώρα. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα είχαν ήδη ζητηθεί παραιτήσεις για όσους άφησαν ανοχύρωτη τη χώρα έναντι εξωτερικού εχθρού, που ξεκινάνε από τις Ενοπλες Δυνάμεις και φτάνουν έως την ΕΥΠ. Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι έρμαιο μιας ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης και μιας ανύπαρκτης αντιπολίτευσης.


Κρύβεται από τις ευθύνες του ο Κυριάκος

Πλέον, σε κανέναν δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο πρώτος που εγκαταλείπει τη μάχη και κρύβεται για να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Εμφανίζεται μόνο μέσω twitter να ευχαριστήσει όσους μας βοηθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έδειξε και απέδειξε πως δεν είναι διατεθειμένος να αναλαμβάνει το κόστος και να απολογείται για τα λάθη του. Γι’ αυτό και εξαφανίζεται κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται «στα σκοινιά».


Δείτε επίσης: Ασταμάτητο το πύρινο θηρίο που απλώθηκε στην Πάρνηθα!

Δείτε επίσης: Δίωξη κατά του… σερίφη αλλά και των 13 μεταναστών για απόπειρα εμπρησμού

Δείτε επίσης: Παρέμβαση του Αρ. Πάγου για τις φωτιές στον Εβρο

Δείτε επίσης: Βοιωτία: Θεατής η Μενδώνη στο φλεγόμενο μοναστήρι του Οσίου Λουκά

Δείτε επίσης: Εβρος: Δίχως τέλος ο πύρινος εφιάλτης

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα