Τι ζητούν οι φορείς από τον Κυριάκο για επιχειρηματικότητα και Θράκη

Την εκπόνηση ειδικού «Master Plan» για την ανάσχεση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών στη Θράκη, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των επομένων 12 μηνών, πρότεινε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Λουκία Σαράντη (κεντρική φωτό).

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης των παραγωγικών φορέων με τον πρωθυπουργό, εν όψει της ΔΕΘ, η κυρία Σαράντη υπογράμμισε πως στο «Master Plan» πρέπει να προδιαγραφούν συγκεκριμένες ενέργειες, να δημιουργηθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, να εξασφαλιστούν οι μηχανισμοί λειτουργικών ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις της περιοχής και να προβλεφθεί το κατάλληλο σχήμα «διακυβέρνησής» του.

Η πρόεδρος του ΣΒΕ παρουσίασε επίσης τις προτάσεις του συνδέσμου για τη βιομηχανία και την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην αδυναμία εξεύρεσης προσωπικού, στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών, διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης και μείωσης του τεχνολογικού ελλείμματος, στη βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος που αφορά την επιχειρηματικότητα και στην άμβλυνση των επιπτώσεων από την αύξηση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία.

Την υλοποίηση πλάνου στήριξης της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου ζήτησε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) Συμεών Διαμαντίδης, κάνοντας επίσης αναφορά στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας, στη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης, στη διατήρηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων σε δικαιούχους εξαγωγείς και στην αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος για τις επιχειρήσεις.

Υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εν όψει της ΔΕΘ, απέστειλε και η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο ζητούμενο για το επόμενο διάστημα τη διατήρηση υψηλών ρυθμών μεγέθυνσης, με ταυτόχρονη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας και σταθερότητας. Η επίτευξη αυτού του στόχου, όπως τονίζεται στο υπόμνημα, προϋποθέτει πολιτικές που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την επίσημη εργασία, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Προϋποθέτει, επίσης, έγκαιρη και αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς και πολιτικές που οδηγούν στην επίτευξη λογικών πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να μην υπονομευτεί η σταθερή πτωτική πορεία του δημόσιου χρέους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα