Παραλίγο στα χέρια Κικίλιας και κ. Μπάμπης!

Πρωτοφανές επεισόδιο εντός του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι ανάμεσα στον υπουργό και τον Παπαδημητρίου

Σε ρινγκ μετατράπηκε το τηλεοπτικό πλατό του Σκάι με πρωταγωνιστές τον… μαινόμενο Βασίλη Κικίλια και τον… κρυπτόμενο Μπάμπη Παπαδημητρίου, μετά την αναφορά του δεύτερου για «υπουργό-μπασκετμπολίστα», λίγο προτού μπει στο στούντιο ο υπουργός. Αν, μάλιστα, δεν είχαν μεσολαβήσει οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι του σταθμού, οι δύο πολιτικοί θα είχαν λύσει τις διαφορές τους με τα χέρια, και στον Σκάι θα γραφόταν η διασκευή της βιβλικής παραβολής του Δαυίδ και του Γολιάθ, καθώς τα «κυβικά» των δύο ανδρών είναι διαμετρικά αντίθετα.

Σύμφωνα με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος, δεν σταμάτησε να εξυβρίζει τον πρώην βουλευτή, καθιστώντας σαφές πως έχει ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις απέναντί του. Οπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, από το περιβάλλον του κ. Παπαδημητρίου, όσα συνέβησαν είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα έγραψε δημόσια στο facebook.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας αρνείται όσα αναφέρει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, κατηγορώντας τον πρώην βουλευτή για δειλία και ασύστολα ψέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού, ο Βασίλης Κικίλιας δεν επιχείρησε να χτυπήσει τον πρώην βουλευτή, ούτε τον εξύβρισε. Ωστόσο, του κατέστησε, όπως μαθαίνουμε, με τρόπο σαφή και έντονο πως δεν έχει δικαίωμα να τον προσβάλλει.

Ο «πόλεμος» μεταξύ του Βασίλη Κικίλια και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου δεν έμεινε όμως πίσω από τις κλειστές κάμερες. Οταν ο ίδιος βγήκε δημόσια στην εκπομπή, επιτέθηκε ολομέτωπα στον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον οποίο αποκάλεσε μάλιστα «βουλευτή για ένα φεγγάρι και σχολιαστή του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης». Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, η σύγκρουση επεκτάθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου νωρίς το απόγευμα οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου επιδόθηκαν σε έναν δεύτερο γύρο σύγκρουσης.

Καταγγελία

Το πρώτο χτύπημα έγινε από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλε τον υπουργό πως θα τον είχε χτυπήσει αν δεν υπήρχε η παρέμβαση των δημοσιογράφων.

«Αμέσως και σε απειλητικό τόνο με κατηγόρησε ότι προσβάλλω τους αθλητές και μου ζήτησε να μην τους πιάνω στο στόμα μου. “Κάτι παρεξήγησες”, του είπα, “και λυπάμαι γι’ αυτό”. Συνέχισε όμως: “Τι είσαι; Ενα τίποτα” και άλλα ακατανόητα φώναζε, ενόσω όλοι οι παριστάμενοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Δεν σταμάτησε εκεί. Κινήθηκε προς το μέρος μου επιθετικά, αναγκάζοντας συνάδελφο δημοσιογράφο να σπεύσει ανάμεσά μας για να εμποδίσει αυτό που όλοι φοβήθηκαν. Τίποτε δεν ήταν αρκετό για να συγκρατήσει τον μαινόμενο υπουργό “Προστασίας”».

Ο ίδιος, μάλιστα, συνέχισε: «Πρόκειται για απαράδεκτη, αναίτια, βίαιη και προσβλητική συμπεριφορά. Ενας υπουργός που υβρίζει δημοσιογράφο, για να παραλείψω τα υπόλοιπα, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο. Είναι καθήκον και δικαίωμά μου να σχολιάζω ελεύθερα και είναι δική του η επιλογή να κρύβεται πίσω από τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων. Δεν καταλαβαίνω τι προσβλητικό υπάρχει επειδή είπα ότι είναι κι αυτός μπασκετμπολίστας; Ισως τελικά έπρεπε να έχω χάσει την ψυχραιμία μου, οπότε εγώ μεν θα είχα φάει καμία κι εκείνος, υποθέτω, το υπουργικό του κεφάλι. Ας κάνει τη σοβαρή δουλειά που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός κι ας μάθει να σέβεται τους άλλους».

Απάντηση

Λίγη ώρα αργότερα και ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε μέσω facebook στον Μπάμπη Παπαδημητρίου, χαρακτηρίζοντάς τον αφ’ υψηλού κριτή των πολιτικών, που εν αντιθέσει με αυτόν κατάφεραν να εκλεγούν, κατηγορώντας τον πως διακινεί ψευδείς ειδήσεις.

«Ο κ. Παπαδημητρίου, αναλυτής-σχολιαστής και αφ’ υψηλού κριτής των πολιτικών στους οποίους εντάχθηκε αλλά δυστυχώς δεν επανεξελέγη, έχει μπερδευτεί: Νομίζει ότι μπορεί να απαξιώνει και να ειρωνεύεται ακόμη και επί προσωπικού, χωρίς αντίλογο με την υπεροψία διορισμένου κήνσορα. Κι όταν συμβεί να του απαντούν πρόσωπο με πρόσωπο, καταφεύγει σε συκοφαντίες: Η υπεροψία δίνει τη θέση της στη δειλία και στο ασύστολο ψέμα».

Ιδιαίτερη σημασία έχει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Μαξίμου, καθώς ο Μπάμπης Παπαδημητρίου έχει καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προτού ακόμα εκλεγεί βουλευτής το 2019 (δεν εξελέγη το 2023), ενώ ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται δεδομένα στα μαύρα κατάστιχα του πρωθυπουργού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα