Ο Μητσοτάκης θα πληρώσει για τα Τέμπη

➜ Καθώς περνά ο καιρός, οι ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών «ψηλώνουν»… Οι ερωτήσεις στρέφονται πλέον στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ετοιμαζόταν ανήμερα το φονικό να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει σε μία από τις φιέστες που μας έχει συνηθίσει την ανύπαρκτη τηλεδιοίκηση του δικτύου και έδωσε, όπως τον κατηγορούν τώρα, την εντολή για το μπάζωμα στον χώρο της τραγωδίας.

  • Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

➜ Θα την πληρώσει ο Μητσοτάκης και δεν γίνεται αλλιώς. Γιατί ο απλός κόσμος δηλώνει αποφασισμένος να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών. Του έκατσε ο μουντζούρης της άθλιας οικογένειάς του. Και του αξίζει να φύγει από το πολιτικό προσκήνιο αστεφής και χωρίς δάφνες. Ο πατέρας του μπήκε, καθ’ ομολογίαν του, στην πολιτική θεόφτωχος, με τα στρατιωτικά του ρούχα. Εφυγε από αυτήν ως ο πλουσιότερος Ελληνας πολιτικός.

➜ Η αδερφή του η Ντόρα, όπως αποκαλύφθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «ξέχασε», μεταξύ άλλων, κάποτε -έτσι δικαιολογήθηκε, και χωρίς ποινικές συνέπειες- να δηλώσει στο «πόθεν έσχες» της ένα ολόκληρο εκατομμύριο δολάρια (σε αυτό το διάτρητο «πόθεν έσχες», εξαιτίας του οποίου, όπως έχει αφορίσει ο έντιμος πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, το Κοινοβούλιο «έχει καταντήσει δημόσιο πτυελοδοχείο»!). Ο Κυριάκος θα πληρώσει τα σπασμένα. Προηγούμενα και δικά του! «Εμείς μετράμε στρέμματα, εσείς μετράτε φέρετρα» φώναζε υστερικά με το απωθητικά αλαζονικό ύφος του στον Αλέξη Τσίπρα στις πυρκαγιές. Δεν είμαι βέβαιος με ποιον τρόπο θα γίνει, αλλά θα την πληρώσει.

➜ Ο άλλος παράτησε το μικρό του σύμπαν στη Λατινική Αμερική κι είναι σήμερα εδώ, θυμωμένος, γιατί έχασε τον αγαπημένο του αδερφό, τον Βάιο Βλάχο, στα απομεινάρια εκείνης της σκληρής μέρας. Κι αυτός ο θεόρατος Πόντιος, ο Παύλος Ασλανίδης, υπόσχεται ότι θα ανάψει το καντήλι στο μνήμα του γιου του μονάχα όταν δικαιωθεί η μνήμη του.

➜ Φυσικά και δεν (θα) είναι μόνοι τους! Κι όχι μόνο από εμάς που προβοδίζαμε και εξακολουθούμε κάθε τόσο μ’ αυτόν τον κόμπο στο στομάχι τα παιδιά μας για Σαλονίκη. Και ούτε είναι μονάχα οι 1.300.000 που υπέγραψαν για την παραπομπή των υπαιτίων σε (κανονική) δίκη. Είναι ολάκερος λαός που θρηνεί την απώλεια των παιδιών και συμπάσχει με τις οικογένειες σε αυτό το αμετακίνητο άλγος. Παρά την εξαχρείωση της υψηλόβαθμης Δικαιοσύνης και την έκπτωση των θεσμών, η αλήθεια στο τέλος θα έρθει στο φως. Γιατί -κι αυτό είναι κάτι που θέλω να πω- υπάρχει ακόμα δημοσιογραφία στη χώρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα