Πρεσβυωπία – αστιγματισμός – μυωπία: Ποια η θεραπεία τους

Η υγεία των ματιών πολλές φορές δεν είναι στο χέρι μας, αφού πολλοί άνθρωποι γεννιούνται με μυωπία ή με άλλες παθήσεις οφθαλμών που εκδηλώνονται νωρίτερα απ’ ότι συνήθως π.χ αστιγματισμός ή πρεσβυωπία.

Πρεσβυωπία

Η πρεσβυωπία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ηλικία και ανήκει στις διαθλαστικές παθήσεις. Αφορά τη δυσκολία ανάγνωσης κάθε κειμένου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η απώλεια της ευλυγισίας του κρυσταλλοειδούς. Η όραση συνήθως είναι θολή και μπορεί να υπάρχουν συχνοί πονοκέφαλοι που μπορεί να συνοδεύονται από ξηροφθαλμία. Τα καλής ποιότητας γυαλιά θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Μετά από εξατομικευμένη ανάλυση του προβλήματος του ασθενούς, μπορεί να εφαρμοστεί laser για την αντιμετώπιση της πάθησης, χωρίς κάποια επιπλοκή.

Μυωπία

Η μυωπία είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα ματιών που από μικρή ηλικία μπορεί να στερήσει σε κάποιον την ικανότητα να βλέπει καλά. Η θεραπεία με laser έχει έρθει να δώσει λύση στην μυωπία με επέμβαση μόλις λίγων λεπτών στο κάθε μάτι. Μετά την επέμβαση ο ασθενής πηγαίνει σπίτι του και ακολουθεί τις μετεγχειρητικές οδηγίες για την εφαρμογή κολλύριων. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχετε κλείσει τα 18.

Αστιγματισμός

Ο αστιγματισμός μπορεί να είναι κανονικός ή ακανόνιστος και ο άνθρωπος τον έχει εκ γενετής. Δεν είναι πάθηση απλά ένα διαθλαστικό πρόβλημα που μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Με μία μέτρηση της οπτικής οξύτητας του ατόμου, γίνεται η διάγνωση. Η αντιμετώπιση του αστιγματισμού γίνεται τόσο με γυαλιά ή φακούς επαφής, όσο και με διαθλαστική επέμβαση laser, διορθώνοντας την καμπυλότητα του μεσημβρινού.

Οφθαλμολογικό Κέντρο Γλαυκώματος &Laser Αθήνα

https://www.glaucoma-laser-eyecenter.gr/

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα