Σουίνγκ μενού από τον Ρέι Τζελάτο!

Οταν δεν τραγουδάει τα σουίνγκ κομμάτια του, είναι χωμένος πίσω από τον πάγκο μιας κουζίνας, ψιλοκόβοντας λαχανικά και ψάχνοντας για την επόμενη συνταγή που θα παρουσιάσει στο διαδικτυακό σόου μαγειρικής του. Το όνομα του Ρέι Τζελάτο οι λάτρεις της σουίνγκ μουσικής το γνωρίζουν καλά, όπως επίσης και οι θαυμαστές της μαγειρικής του τέχνης. Στην Αθήνα ο «νονός του σουίνγκ», όπως πολύ χαρακτηριστικά αποκαλείται, καταφθάνει σήμερα με τη διπλή του ιδιότητα. Και αυτό διότι, προτού τραγουδήσει με την μπάντα του τους περίφημους «The Gelato giants», θα μαγειρέψει τις σπεσιαλιτέ του για λογαριασμό του ελληνικού κοινού, ένα λαχταριστό μενού που θα φέρει την υπογραφή του και το οποίο ετοιμάστηκε αποκλειστικά για τους θαυμαστές του στο Gazarte.

Πολλοί τον συγκρίνουν με τον Τζέιμι Ολιβερ, λόγω καταγωγής και προφοράς. Για τον Τζελάτο όμως, που ακόμη και η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ζητήσει από εκείνον να της προσφέρει τις… ψυχαγωγικές του υπηρεσίες, η μαγειρική είναι πάνω από όλα ένας τρόπος για να «πετάει» από πάνω του στο τέλος της ημέρας το άγχος και την πίεση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τρόπο βιοπορισμού.

Το γλυκό του όνομα (στα ιταλικά σημαίνει παγωτό) του το «κόλλησε» ένας Γάλλος συνεργάτης του, στα πρώτα βήματα της καριέρας του, μην μπορώντας να θυμηθεί το καθόλου εύηχο επίθετο του νεαρού τότε και ανερχόμενου τραγουδιστή. Οι εφημερίδες το κυκλοφόρησαν αμέσως και προτού καλά καλά το καταλάβει, άρχισε να κλείνει δουλειές ως «Ρέι Τζελάτο».

Ο Αγγλος ερμηνευτής και μουσικός είχε την τύχη να είναι γιος ενός Αμερικανού φιλόμουσου αεροπόρου που διέθετε μια τεράστια συλλογή δίσκων, με αριστουργήματα στα ράφια της. Ετσι, μεγαλώνοντας με τους δίσκους των Sammy Davis, Dean Martin και Bill Haley ήταν σχεδόν αδύνατο να αποφύγει την εμπλοκή με την καλή… μουσική. Ξεκίνησε να παίζει σαξόφωνο και το 1982 δημιούργησε την πρώτη του μπάντα με τίτλο «Chevalier Brothers». Η μεγάλη επιτυχία ήρθε ωστόσο με το επόμενο μουσικό σχήμα που δημιούργησε τους λεγόμενους «The Gelato giants», αφού στο ενδιάμεσο διάσημος Λονδρέζος τραγουδιστής και master chef κατάφερε να εξελίξει το μουσικό του στιλ, να κυκλοφορήσει αναρίθμητους δίσκους και να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τα πιο απαιτητικά μουσικά αυτιά της πιάτσας. «Εχει καταφέρει να εισάγει το σουίνγκ στο μαζικό κοινό και να προσφέρει αγνή διασκέδαση και απόλαυση» θα γράψουν οι «Times» για τον ταλαντούχο Λονδρέζο με τον ιταλικό αέρα, το look των 50s (κοστούμια εποχής και το ασπρόμαυρο παπούτσι), έπειτα από τις sold out συναυλίες του. Μαζί με το γκρουπ, άλλωστε, ειδικεύονται στο να σε παρασύρουν στον ξέφρενο χορό τους, μεταφέροντάς σε -νοερά- στη χρυσή δεκαετία του ’50.

Info: Οι συναυλίες του Ρέι Τζελάτο και των «The Gelato giants» στο Gazarte (Βουτάδων 32-32, Γκάζι) θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στις 22.30. Το γεύμα διά χειρός… Τζελάτο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

 

Tα βιβλία μαγειρικής

Οσο για το άλλο πάθος του, την κουζίνα, ο Ρέι Τζελάτο γνωρίζει και εκεί μεγάλη επιτυχία, αν κρίνουμε από τα βιβλία μαγειρικής που έχει εκδώσει και τον απόηχο που αυτά έχουν στο κοινό.

Στο γεύμα που έχει ετοιμάσει για τους Ελληνες και θα σερβίρει πριν από την παράσταση έναντι 16 ευρώ το άτομο, ο σταρ της Αγγλίας θα έχει φτιάξει ψητή μελιτζάνα με ταχίνι και σπαγγέτι vongole, τα οποία θα συνοδεύονται από σαλάτα, γλυκό και φυσικά ποτό.

Για να δούμε αν είναι τελικά τόσο καλός όσο λένε…

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}
Advertisement 3

Κορυφαίες Ειδήσεις

Advertisement 4