ΑΠΘ: Αφησαν νηστικούς οικότροφους φοιτητές!

Εληξε η σύμβαση με τον εργολάβο σίτισης. Ο πρύτανης δήλωσε ότι το πρόβλημα θα λυθείΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης 

Το εστιατόριο θα είναι κλειστό λόγω μη ανανέωσης σύμβασης με τον εργολάβο». Με αυτό το μήνυμα ήρθαν αντιμέτωποι χθες οι φοιτητές του ΑΠΘ που μένουν στις φοιτητικές εστίες του ιδρύματος.

Η μη ανανέωση της σύμβασης με την εταιρία που είχε αναλάβει τη σίτιση των οικότροφων φοιτητών είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι πόρτες και να μη στρωθούν τα τραπέζια του εστιατορίου. Σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδρύματος, το πρόβλημα θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών.

Οπως εξηγεί στη «δημοκρατία» ο αναπληρωτής πρύτανης ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος, το πρόβλημα προέκυψε επειδή έληξε η σύμβαση του εργολάβου που παρείχε τα γεύματα με το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη, οι φοιτητές που θα επιδείξουν τη φοιτητική τους ταυτότητα θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τη φοιτητική λέσχη του ιδρύματος και να γευματίζουν εκεί. Μάλιστα, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, που χθες βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, εξηγεί στη «δημοκρατία» πως το «πρόβλημα θα λυθεί σύντομα τις επόμενες ημέρες».

Υπενθυμίζεται πως το εστιατόριο των φοιτητικών εστιών είχε κλείσει από τις 20 Νοεμβρίου 2017, καθώς και πάλι είχε λήξει η σύμβαση.

Το πρόβλημα είχε λυθεί προσωρινά με τη σίτιση των οικότροφων φοιτητών στη λέσχη του ΑΠΘ μέχρι την ανανέωση της σύμβασης με την εργολήπτρια εταιρία τον Δεκέμβριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα