Και «πρίγκηπας» της γκάφας ο Φίλης!

Απίστευτο αριστερό κόμπλεξ από τον υπουργό που θέλει να απαγορεύσει στους γονείς να αποκαλούν τα παιδιά τους «βασιλόπουλα»

Σε μέγα φιάσκο εξελίσσεται η προσπάθεια του Νίκου Φίλη να αναμορφώσει την πολύπαθη Παιδεία. Στα σχολεία που ευαγγελίζεται ο υπουργός Παιδείας, όπως προκύπτει από τις προτάσεις της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, θα απαγορεύεται στους γονείς να αποκαλούν τα παιδιά τους… «πριγκίπισσες» ή «βασιλόπουλα», ενώ οι μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού θα υπογράφουν «Συμβόλαιο Τιμής», στο οποίο θα υπόσχονται σεβασμό στους δασκάλους και θα δεσμεύονται για ιπποτική συμπεριφορά στους αδύναμους συμμαθητές τους.

Οσο φαιδρό κι αν ακούγεται, αυτές είναι μερικές μόνο από τις… καινοτόμες προτάσεις που εμπεριέχει ο νέος οδηγός συμπεριφοράς του καλού μαθητή (έχει τίτλο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού»), τον οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Ο κώδικας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση ενός «Συμβολαίου Τιμής» που θα πρέπει να υπογράφουν τα παιδιά στο σχολείο, τη διαφώτιση γονέων και μαθητών από μαιευτήρες, μαίες, παιδιάτρους και λοιπούς «διαμορφωτές γνώμης» και ένα «Μικρό Σχολείο» για παιδιά μεταναστών.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, στον οδηγό συμπεριφοράς υπογραμμίζεται ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν -και βεβαίως να προσφωνούν αναλόγως- τα παιδιά τους «πριγκίπισσες» ή «βασιλόπουλα». Για την επιτυχή εφαρμογή του κώδικα, κατά τον συντάκτη του, απαιτούνται τακτικά διαγγέλματα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του υπουργού Παιδείας κ.ά. Την ευθύνη για την υλοποίηση των παραπάνω πρωτοβουλιών θα έχει ένας νέος φορέας: το Εθνικό Συμβούλιο για τη Σχολική Ψυχολογία.

Εμπνευστής των παραπάνω εισηγήσεων -αποτελούν τμήμα από το πόρισμα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία – είναι ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής Αντώνης Λιάκος, ο οποίος προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη με τις προτάσεις του για κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, του εκκλησιασμού των μαθητών, αλλά και της πρωινής προσευχής.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα