Βρε παιδί μου, ήσουν ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης. Οικονομικά ανεξάρτητος, «αποκατεστημένος», που θα λέγανε οι γονείς σου στην Κοκκινιά μας. Τι το ήθελες, βρε παιδί μου, να σηκωθείς και να παραδώσεις τον εαυτό σου σε κομπογιαννίτες; Μόνο που τον βλέπεις ετούτον τον γιατρό, πρέπει να κάνεις πέρα και να ρίχνεις μαύρη πέτρα. Τι, στην ευχή, έπαθες;
Πώς μπέρδεψες μέσα σου το Αγιον Ορος με τους κομπογιαννίτες, που γεμίζουν τα ράφια τους εικόνες και κοροϊδεύουν τον κόσμο; Τόσα χρήματα είχες κερδίσει. Αφού ήθελες «ανανέωση» και «αντιγήρανση», ας πήγαινες σε κάποια από τις κλινικές που υπάρχουν, ας πήγαινες στο εξωτερικό. Θαυμαστής ήσουν, βρε παιδί μου, του Μικ Τζάγκερ, μας το είχες πει εκατό φορές. Γιατί δεν ακολουθούσες τον δικό του δρόμο; Να κάνεις τις «θεραπείες» σου, αλλά σε κέντρα ειδικά, όπου δεν κινδυνεύεις να μείνεις επιτόπου, όπως έμεινες στο διαμέρισμα που το λέγανε «κλινική» κι απ’ ό,τι μάθαμε ούτε ένα ανάκλιντρο δεν είχε.
Κι ας τα βλέπει αυτά ο Ιατρικός Σύλλογος, που έκανε ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι το διαδίκυτο και τα κάγκελα πολλών κεντρικών μπαλκονιών έχουν γεμίσει από διαφημίσεις «αναγεννήσεως», «βλαστοκυττάρων», «αντιγήρανσης» – ένα σωρό «κλινικές-δυάρια», δήθεν «ινστιτούτα», δήθεν «αντιγηραντικές μονάδες».
Ο Μαζωνάκης, ασφαλώς, δεν είναι το μοναδικό θύμα, και καλό θα είναι να ανοίξουν στόματα και να μιλήσουν για κάποιους που πήγαν για «αντιγήρανση» και τώρα έχουν αποκτήσει ένα μονίμως σκούρο καφέ χρώμα, να μιλήσουν εκείνοι που πήγαν σε τέτοιες «κλινικές» και πήραν μαύρο δρόμο όταν η νοσοκόμα, που δεν μιλούσε και τόσο καλά ελληνικά, πήγε να τους καρφώσει τη βελόνα χωρίς καν να καθαρίσει το δέρμα με οινόπνευμα!
Μην προσφεύγετε σ’ αυτές τις «κλινικές», μην κολλάτε την αρρώστια του φόβου για τη φυσιολογική φθορά. Αφήστε τον εαυτό σας να μεγαλώσει, προσέχοντάς τον. Δεν κερδίζεις τίποτε με το να φουσκώνεις τις παρειές σου, να κολλάς τούφες μαλλιών στο κρανίο σου, να υποδύεσαι τον «πιτσιρίκο» ενώ δεν είσαι!

Μη βιάζετε τη φύση σας. Αλλά, αν το αποφασίσετε, κάντε το υπό συνθήκες που σας διασφαλίζουν από πιθανούς κινδύνους. Αν είναι δυνατόν, να έχεις «κλινική», αλλά να μην έχεις έναν απινιδωτή και να σου μείνει στον τόπο ο ασθενής! Δόντι πας να βγάλεις, κι ο οδοντίατρος έχει έτοιμη την ένεση της αδρεναλίνης που θα σου κάνει αν παρουσιάσεις αλλεργία. Κι εσύ, βρε παιδί μου, πήγαινες και εμπιστευόσουν τη ζωή σου σε κομπογιαννίτες, όπως παλιότερα πήγαιναν οι ασθενείς στον… κουρέα για να τους βάλει…βδέλες στον σβέρκο; Κρίμα, βρε παιδί μου. Κρίμα κι άδικο!
Η ΑΚΙΣ
