Ο αγενέστατος Λευτέρης Αυγενάκης προσβάλλει τους ολυμπιονίκες!

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η καταγγελία της Κατερίνας Στεφανίδη ότι της ζητήθηκε να επιστρέψει χρήματα που αντιστοιχούν στο μπόνους της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του 2016, αφού το υφυπουργείο δεν αναγνωρίζει κανένα μετάλλιο σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

Η υπόθεση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και ακόμα μία φορά από λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς και δη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η χώρα μας συζητείται αρνητικά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η χρυσή ολυμπιονίκης και κατά πολλούς κορυφαία αθλήτρια στίβου στη χώρα μας όλων των εποχών μίλησε στο εξωτερικό για την περιπέτειά της με την ελληνική γραφειοκρατία, αλλά και τις απίστευτες αποφάσεις που έχουν παρθεί από την Πολιτεία. Συγκεκριμένα, την ώρα που τα προνόμια των αθλητών έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, οι πρωταθλητές του στίβου δεν έχουν λάβει ούτε τα χρήματα που αντιστοιχούν στα μπόνους κατάκτησης μεταλλίων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων κλειστού στίβου από το 2017 και μετά!

Απίστευτο και, όμως, ελληνικό. Λες και δεν αγωνίζονται για την ελληνική σημαία. Λες και δεν φορούν στο στήθος το εθνόσημο. Μάλιστα, όχι απλά δεν έχουν πάρει αυτά τα χρήματα, αλλά ζητούν από την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Βούλα Παπαχρήστου να επιστρέψουν αυτά που είχαν λάβει για τα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του 2016! Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της χρυσής ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ στην ιστοσελίδα insidethegames: «Ούτε η Παπαχρήστου, αλλά ούτε και ο Φιλιππίδης θα πάρουν χρήματα για τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2017 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και αν συνεχίσουν αυτό θα επηρεάσει και άλλους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του 2019. Αυτό επηρεάζει και εμένα αλλά όχι και τόσο γιατί θα έπαιρνα το 20% επειδή έχω καλύτερα μετάλλια στον ανοιχτό στίβο, με εξαίρεση το ευρωπαϊκό του 2018. Το τρελό είναι ότι ζητάνε πίσω χρήματα από το 2016 και όχι από κάποιον άλλον χρόνο και ο νόμος υπάρχει από το 1999. Οπότε σίγουρα αισθανόμαστε ότι στοχοποιούμαστε. Προσπαθούν να βρουν τρόπους να γλιτώσουν χρήματα πληγώνοντας αθλητές και βασικά πηγαίνοντας κόντρα στους νόμους με αστείες δικαιολογίες.

Ο νυν υπουργός υποτίθεται ότι θα προσπαθούσε να το λύσει, αλλά έχουν περάσει πολλοί μήνες που δεν υπήρχε πρόοδος και ο υπουργός δεν απαντά καν στα e-mails που του στέλνει κάθε κάτοχος μεταλλίου σε κλειστό στίβο από το 2016. Eστειλαν ένα e-mail στην Ομοσπονδία με το οποίο ρωτούν εάν είναι ισάξιοι οι αγώνες κλειστού και ανοιχτού στίβου. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση» αναφέρει σε δηλώσεις η Στεφανίδη. Η κορυφαία αθλήτρια του στίβου ανάρτησε το σχετικό κείμενο στο twitter.

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς τής απάντησε: «Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοιχτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε προσπαθούμε να το λύσουμε».

Η Κατερίνα Στεφανίδη σημείωσε με τη σειρά της: «Κύριε Μαυρωτά, ο νόμος δεν αναφέρεται πουθενά σε συνθήκες. Μόνο σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αλλά ανεξάρτητα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νομοθετική λύση. Ψάξτε να βρείτε όλα τα e-mails μου που δεν έχουν απαντηθεί». «Το εμπόδιο Κατερίνα είναι στο άρθρο 34 του 2725/1999, στην παράγραφο 10β (δες συνημμένο), αυτό προσπαθούμε να θεραπεύσουμε. Eστω και τώρα να ξέρεις ότι το κοιτάμε. Σ’ ευχαριστώ» επανήλθε ο Γιώργος Μαυρωτάς, για να του απαντήσει η χρυσή oλυμπιονίκης: «Το χειρότερο από όλα, κ. Μαυρωτά, είναι ότι έχω μάθει περισσότερα την τελευταία ώρα μέσω twitter απ’ ό,τι τον τελευταίο μήνα που προσπαθώ επίσημα μέσω e-mail».

Στο tweets τής Στεφανίδη απάντησε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος, αν και την… αγνοεί, χωρίς να της απευθυνθεί στον πληθυντικό, λες και είναι φίλοι, αλλά σε στιλ Πολάκη, της είπε: «Έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα και από συνεργάτες της ΓΓΑ ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα και νόμιμα το ζήτημα. Εκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια». Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ σχολίασε σχετικά: «Κ. Αυγενάκη, δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση και έχω στείλει δύο e-mails στο γραφείο σας την τελευταία βδομάδα, από τα οποία δεν απαντήθηκε κανένα. Δεν έχω ακούσει από κανέναν για νομοθετική ρύθμιση».

Το μεσημέρι και μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε ότι με νομοθετική διάταξη πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα με την καταβολή των πριμ για διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα