Ο Λίνος Αλ. Σισιλιάνος, νέος αντιπρόεδρος του Ευρωδικαστηρίου

Ο καθηγητής Λίνος Αλέξανδρος Σισιλιάνος (φωτό) είναι ο νέος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Πρόκειται για τον Ελληνα δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο οποίος εκπροσωπεί τη χώρα μας και τώρα λαμβάνει αυτό το ιδιαίτερα τιμητικό αξίωμα. Ο επιφανής νομικός με σημαντική θητεία στα διεθνή όργανα, καθηγητής, εξελέγη στη συγκεκριμένη θέση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του «συγχαίρει θερμά τον κ. Σισιλιάνο για την επάξια εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου, με την οποία αναγνωρίζονται για ακόμη μια φορά το ήθος και η υψηλού επιπέδου κατάρτισή του.
Η ανάδειξη επιφανών Ελλήνων νομικών σε ανώτατα αξιώματα στα διεθνή όργανα τιμά ιδιαίτερα τη χώρα, καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της ελληνικής νομικής επιστήμης».

Ποιος είναι

Ο Ελληνας δικαστής διαδέχθηκε τον Χρήστο Ροζάκη το καλοκαίρι του 2011 στη θέση του δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς εξελέγη από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με απόλυτη πλειοψηφία (δηλαδή 115 ψήφους). Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι υποχρεωτικές και η εκτέλεσή τους παρακολουθείται από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου. Το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απαρτίζεται από δικαστές και ακαδημαϊκούς, στην κατηγορία των οποίων ανήκει και ο Λ. Σισιλιάνος.

Είναι επίσης καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Εχει τιμηθεί με το βραβείο του πανεπιστημίου Robert Schuman του Στρασβούργου (1990), με το διεθνές βραβείο Paul Guggenheim (1992), το βραβείο Γεωργίου Τενεκίδη (1992) και το βραβείο Μποδοσάκη (ex aequo, 1996).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα