Ξεπέρασε πλέον κάθε όριο πρόκλησης ο Στουρνάρας

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δήλωσε θρασύτατα ότι λυπάται για τη χώρα, με αφορμή το σκάνδαλο της NovartisΤη… λύπη του για την Ελλάδα εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή το σκάνδαλο Novartis, προκαλώντας ακόμα μία φορά το δημόσιο αίσθημα. Ο άνθρωπος που εφάρμοσε για τρία χρόνια πιστά τις επιταγές των δανειστών προχωρώντας σε συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, ο άνθρωπος ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών… αγκάλιασε όλα τα μέτρα εξαθλίωσης που προέβλεπε το δεύτερο Μνημόνιο, εκφράζει τη λύπη του για την υπόθεση Novartis. 

«Ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να λυπάται για τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών, τότε που η χώρα έχασε 150.000 θέσεις εργασίας» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο κ. Παππάς χαρακτήρισε επίσης ασυμβίβαστο το να χρησιμοποιεί κανείς την ιδιότητα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να αναφέρεται σε προσωπικές υποθέσεις που έχει με τη Δικαιοσύνη. «Αυτά τα δύο πράγματα δεν νομίζω ότι μπορούν να συμβιβάζονται και ο καθένας θα πρέπει να το διπλοσκεφτεί» πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε στην υπόθεση της Novartis, λέγοντας ότι εδώ και εβδομάδες καλεί κάποιον να του υποδείξει πότε διευκόλυνε την εταιρία για να λάβει επιστροφή φόρου. Ακόμα μία φορά χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες που του προσάπτουν, δηλώντας ότι λυπάται για την Ελλάδα.

Ο διοικητής της ΤτΕ στάθηκε επίσης στην αναγκαιότητα να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος, προκειμένου να μην προκύψει αύξηση στο κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών. Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ακόμη μία φορά πως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε ζητήματα που αφορούν την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα