Ο Ερντογάν απειλεί να βουλιάξει όποιο πλοίο μπει στην ΑΟΖ Κύπρου

Σε παράκρουση ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και οι σύμβουλοί του, απειλούν να βουλιάξουν όποιο πλοίο επιχειρήσει να κάνει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ χωρίς την… άδειά τους. «Ο Ερντογάν θα δώσει εντολή στα τουρκικά πολεμικά πλοία να χτυπήσουν οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ» είπε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ, για να προσθέσει: «Εάν έχετε το θάρρος, μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό».

Λίγες ώρες πριν ο Τ. Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

«Δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην περιοχή χωρίς τη συγκατάθεση μας» είπε προκλητικά, συμπληρώνοντας πως «ίσως η Γαλλία επιχειρήσει να το κάνει με την Total στο μέλλον ή οι ΗΠΑ με την Exxon. Αλλά είναι αδύνατον για εμάς να επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Προειδοποίησε δε πως η Τουρκία έχει δικό της γεωτρύπανο που μπορεί να κάνει μελέτες και γεωτρήσεις στην περιοχή. «Ασφαλώς και θα κάνουμε. Δεν υπάρχει θέμα. Γι’ αυτό αγοράστηκε αυτό το σκάφος» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα