Σκάνδαλο με τα… δάνεια των τραπεζιτών

Ούτε κουβέντα από Στουρνάρα για τις χορηγήσεις σε στελέχη της ΕΤΕ προ ΜνημονίουΟ αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω ή, αλλιώς, οποίος αμαρτάνει καλό θα είναι να προσέχει τις λέει για τις αμαρτίες των άλλων. Ετσι και με τους αμαρτωλούς τραπεζίτες, που δεν κοιτούν τι γίνεται με τα δάνεια των δικών τους παιδιών αλλά μόνο με τα «κόκκινα» δάνεια των απλών πολιτών!

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αναφέρθηκε σε μια χαρακτηριστική υπόθεση την οποία προσπαθούν οι τραπεζίτες να αποσιωπήσουν. Την περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας. Η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας από το έγκυρο χρηματιστηριακό site Banking News προσλαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι μεταξύ αυτών των ευεργετηθέντων τραπεζικών στελεχών της Εθνικής είναι και ο σημερινός επιθεωρητής… κέρβερος της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Πάσχας.

Ο εξ απορρήτων, δηλαδή, του Γιάννη Στουρνάρα, που ελέγχει -υποτίθεται- με διάτρητα πορίσματα φέιγ βολάν τυχόν παρατυπίες κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης διοικήσεων στις συστημικές τράπεζες! Με βασικότερο κανόνα ασφαλώς την αυστηρή απαγόρευση τέτοιου είδους χαριστικών -και παράνομων- ρυθμίσεων σε ανώτατα στελέχη.

Το καλό παιδί των δανειστών μας, ο Γιάννης Στουρνάρας, ξέρει να αστράφτει και να βροντάει μόνο για τα δάνεια του απλού κόσμου.

Στην περίπτωση της Εθνικής όμως, όπου το σκάνδαλο διαρκείας αφορά μετοχοδάνεια ύψους 100.000.000 ευρώ (!) που δόθηκαν σε δεκάδες ανώτερα στελέχη όπως και σε άλλες συστημικές τράπεζες στην προ Μνημονίου περίοδo, δεν ακούσαμε κουβέντα!

Ανάμεσα στους… ξεχασιάρηδες και ο σημερινός ελεγκτής της ΤτΕ, που ακόμη και τότε ασκούσε καθήκοντα επιθεωρητή στην Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με το Banking Νews, το ποσό που έλαβε ο κ. Πάσχας ξεπερνά τα 500.000 ευρώ σε ονομαστική αξία, ενώ σήμερα μαζί με τους τόκους και τις υπερημερίες προσεγγίζει το 1.000.000! Ο κ. Πάσχας φέρεται ότι δεν έχει αποπληρώσει ούτε τμήμα του δανείου, το οποίο όμως ανεξήγητα χαρακτηρίζεται «ενήμερο».

Μένει να διαπιστωθεί αν σε αυτούς περιλαμβάνονται και στελέχη της σημερινής διοίκησης, γεγονός που θα πρέπει να προκαλέσει την άμεση παραίτησή τους, καθώς η υπόθεση έχει και ποινικό σκέλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα