Από τις… καλύβες της Γουινέας στη σουίτα του Sofitel

Ορισμένοι εντοπίζουν την αρχή του σκανδάλου της κατηγορίας του Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική κακοποίηση στην ελαφρότητα με την οποία αθωώθηκε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για προηγούμενα ανάλογα παραπτώματά του. Κάποιοι υποστηρίζουν πως η ανεκτικότητα της γαλλικής πολιτικής και των ισχυρών οικονομικών οργανισμών έδωσαν την ευκαιρία στη συμπεριφορά του να αναπτυχθεί χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς. Για τη γυναίκα η οποία απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, όμως, η υπόθεση ξεκινάει στη Γουινέα και τα καλύβια του μικρού χωριού Τσιακουλέ.

Εκεί, η γυναίκα της οποίας το όνομα και η φωτογραφία δεν έχουν επιβεβαιωθεί δημοσίως και επισήμως, έζησε μέχρι την ηλικία των 13 χρόνων, προτού φύγει στη Φούτα Τζαλόν, την κυριότερη πόλη της περιοχής. Ο γάμος της, όταν εκείνη ήταν 17 ετών, ήταν η αφορμή για να επιστρέψει στο χωριό της, αλλά οδήγησε και στην επόμενη φυγή της από τη χώρα, καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα και έχοντας αποκτήσει μια κόρη έμεινε χήρα.

Ο ετεροθαλής αδελφός της περιγράφει πως η άλλη τους αδελφή τής έδωσε τα χρήματα με τα οποία μετέβη στην πόλη. Εκεί, το «πολύ σοβαρό, πολύ ευγενικό κορίτσι», όπως αναφέρονται σε αυτήν οι συγγενείς της, έμαθε και να γράφει, καθώς προηγουμένως δεν είχε παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολείο. Οι συγγενείς της παρατηρούν πως η νεαρή, 32 ετών πλέον, δεν επικοινωνεί με αυτούς και ότι πληροφορήθηκαν την είδηση για την κακοποίηση την οποία καταγγέλλει από τους δημοσιογράφους οι οποίοι τους αναζήτησαν για να μάθουν περισσότερα για εκείνη.

Ενόσω η ξενοδοχειακή υπάλληλος παραμένει κρυμμένη από τον διεθνή Τύπο, σαν να παρέμενε στο απομακρυσμένο χωρίο της στη Γουινέα, ο Ντομινίκ Στρος Καν βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος και το μοιράζεται με διάφορους δορυφόρους του, οι οποίοι μάλλον δεν χαίρονται για την προβολή. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο Γάλλος σοσιαλιστής και πρώην υπουργός Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ο οποίος προσπάθησε να υποβαθμίσει την υπόθεση δηλώνοντας «κανείς δεν πέθανε». Ομάδα φεμινιστικών οργανώσεων, η οποία θα πραγματοποιήσει διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Παρίσι, χρησιμοποιεί τη δήλωσή του ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των μισογυνικών σχολίων «τα οποία έκαναν δημόσια πρόσωπα». Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί ενόσω ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν επισημαίνει πως, αν καταδικαστεί, ο Ντομινίκ Στρος Καν θα μπορεί να εκτίσει την ποινή του στη Γαλλία.

Τέλος, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Independent», ακόμη δύο γυναίκες, υπάλληλοι του Sofitel, υποστηρίζουν πως παρενοχλήθηκαν από τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Αλέξανδρος Μόρντουντακ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα