Ο πόλεμος των δύο κόσμων

Με πορείες εντελώς αντίθετες, αλλά με τα μεταξύ τους ντέρμπι πάντα να συναρπάζουν, Ολυμπιακός και ΑΕΚ τίθενται αύριο (19.30 N/S 1) αντιμέτωποι στο φλεγόμενο Καραϊσκάκη. Οι πρωτοπόροι «ερυθρολεύκοι», με τον κόσμο στο πλευρό τους, θέλουν τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει και μαθηματικά το 40ό πρωτάθλημά τους ανήμερα των 88ων γενεθλίων τους. Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι», γνωρίζοντας ότι η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν είναι, αναζητούν βαθμούς για να διώξουν κάθε άγχος περί παραμονής. Χωρίς την αίγλη του παρελθόντος, λοιπόν, τις κόντρες που αναδείκνυαν πολλές φορές τον πρωταθλητή, Ολυμπιακός και ΑΕΚ ρίχνονται στη μάχη ο καθένας για να διαφυλάξει τα συμφέροντά του και φυσικά το γόητρό του.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών Μίτσελ Γκονζάλεθ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει στη διάθεσή του όλα τα «όπλα» του. Ταυτόχρονα, η ψυχολογία στο εσωτερικό της ομάδας βρίσκεται στα ύψη κι όλοι μετρούν αντίστροφα για να ράψουν το τέταρτο αστέρι στη φανέλα τους. «Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας, δεν θα είναι δύσκολο. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντική η αυριανή ημέρα. Και γι’ αυτό θα ήθελα την Κυριακή να προσφέρουμε στον κόσμο πολύ ωραίο θέαμα. Επιπλέον, να κατακτήσουμε όσους πόντους μπορούμε έως το τέλος της περιόδου. Να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν» δήλωσε ο Κώστας Μήτρογλου και στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του… 12ου παίκτη της ομάδας. «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι φανταστικός. Κάθε χρόνο θα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να τα δίνω όλα στον αγωνιστικό χώρο. Χαίρομαι πολύ για τον κόσμο μας». Οσον αφορά τη χθεσινή προπόνηση, περιελάμβανε πολλές ασκήσεις τακτικής, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν και στις στημένες φάσεις, με τους «εκτελεστές» να χτυπούν κόρνερ και φάουλ. Το διπλό επικεντρώθηκε στην κατοχή και την πίεση προς τον αντίπαλο. Μετά τον Βλαχοδήμο, που ακολούθησε έξτρα πρόγραμμα την Πέμπτη, χθες έκανε… υπερωρίες τόσο Αμπντούν όσο και ο συμπατριώτης του Τζεμπούρ, που χθες έκλεισε τα 29 του. Υπό τις οδηγίες του βοηθού του Ισπανού κόουτς Βίκτορ Σάντσεθ, λοιπόν, οι δύο Αλγερινοί εξασκήθηκαν στα τελειώματα φάσεων, αλλά και στις εκτελέσεις φάουλ, πέναλτι. Αν και η τελική πρόβα θα γίνει σήμερα το πρωί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο Μίτσελ, όπως όλα δείχνουν, θα χρησιμοποιήσει τον Μέγιερι κάτω από το δοκάρι, τους Παπάζογλου, Παπαδόπουλο, Μανωλά, Χολέμπας στην άμυνα, τους Φέισα, Μανιάτη, Μασάντο στη μεσαία γραμμή και τους Βλαχοδήμο, Αμπντούν, Τζεμπούρ στην επίθεση. Στην αποστολή για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του αναμένεται να επιστρέψει ο Νταβίντ Φουστέρ.

Χωρίς άγχος για την «έκπληξη» στο Φάληρο

Τα προγνωστικά δεν ευνοούν την ΑΕΚ εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι παίκτες του Εβαλντ Λίνεν είναι αποφασισμένοι να παλέψουν. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας Χρήστος Κωστής είπε στους ποδοσφαιριστές να μην έχουν άγχος. Πρόθεση του αντιπροέδρου του «Δικεφάλου», εξάλλου, του Ηλία Μπρουσιανού είναι να καθίσει στον πάγκο για να εμψυχώνει -μαζί με τον Κωστή- τους παίκτες.

Η ΑΕΚ αφήνει τα πολλά προβλήματά της στην άκρη, οι οπαδοί αναμένεται να στηρίξουν την αποστολή προτού κατευθυνθεί προς Φάληρο, με την «Ενωση» να επιδιώκει την έκπληξη στο ματς. «Εμείς τα αφήνουμε όλα στην άκρη, κοιτάμε μόνο τη δική μας δουλειά και το πώς θα μαζέψουμε βαθμούς. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να φανούμε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε αποτέλεσμα. Το χρωστάμε και στον κόσμο μας. Εγώ το καλοκαίρι μένω ελεύθερος και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να έχω όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές. Τώρα με απασχολεί μόνο η ΑΕΚ» είπε ο Αντώνης Ρίκκα, που προορίζεται για αντικαταστάτης του (τιμωρημένου) Μητρόπουλου στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.

Κατά τα άλλα ο Λίνεν μένει να φανεί αν θα επιλέξει ή όχι τον (συνηθισμένο του) ρόμβο σε διάταξη. Ο Κωνσταντόπουλος θα υπερασπιστεί τα γκολπόστ, δεξιά (αφού ο Βλάχος δεν προλαβαίνει) τοποθετείται ο Τσουκαλάς και αριστερά ο Τσουμάγκας, αν και αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Στο κέντρο άμυνας θα είναι λογικά οι Μπουγαΐδης – Κουτρουμπής (με υποψήφιο τον Τσούπρο). Στα χαφ -πιθανότατα- μαζί με τον Ρίκκα θα βρεθούν οι Κορδέρο, Φέτσης, Γκερέιρο και πιο προωθημένοι θα είναι οι Φούντας, Κατίδης (ή Πετρόπουλος).

Χάρης Δάντσης, Θοδωρής Λινάρδος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα