Ψαρού-κώσταινα

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα έγινε… φέσι με γαλλικές σαμπάνιες σε κυκλαδίτικο πανηγύρι. Η Ελλάδα της ντροπής που «ποτέ δεν πεθαίνει», όπως φώναξε ενθουσιασμένος ο Αντώνης Ρέμος ενώ διασκέδαζε πάσης φύσεως διασημότητες και «γερά πορτοφόλια» την περασμένη Κυριακή στο κοσμικό Nammos της Μυκόνου, διανθίζοντας, μάλιστα, το πρόγραμμά του με απρέπειες κατά της Μέρκελ και κυρίως του Σόιμπλε.

Σε μια εποχή που χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και αυξάνονται καθημερινά οι απελπισμένες μητέρες που πάνε και αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα, επειδή δεν μπορούν να τα ταΐσουν, στο… παράλληλο σύμπαν του νησιού των κοσμικών ξοδεύτηκαν χιλιάδες ευρώ για την κατανάλωση αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια του περιβόητου πλέον πάρτι, που έλαβε χώρα στο γνωστό κλαμπ στην Ψαρού και απασχόλησε έντονα τον Τύπο, πωλήθηκαν περισσότερες από 300 σαμπάνιες, εκ των οποίων κάποιες ήταν εξάλιτρες (!!!) και στοίχιζαν 25.000 ευρώ έκαστη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν έως και λιποθυμίες όταν το κέφι κορυφώθηκε και πολλές από τις μποτίλιες είχαν πια αδειάσει. Μόνο που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι μερακλήδες συνήλθαν γρήγορα και συνέχισαν το γλέντι τους. (Πόσο τραγικά ειρωνικό μπορεί να θεωρηθεί κάτι τέτοιο, όταν ακούμε τόσο συχνά στις μέρες μας για λιποθυμίες μαθητών από την πείνα στα ελληνικά σχολεία;)

Η είσοδος στη «συναυλία-θεσμό» του Ρέμου (στη Μύκονο), όπως την αποκαλούν στους κύκλους των VIPs επειδή γίνεται σε ετήσια βάση, στοίχιζε 180 ευρώ. Πληρώνοντας, δηλαδή, το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν λογαριασμό της ΔΕΗ (μαζί με το χαράτσι) μιας μέσης ελληνικής οικογένειας, οι προσκεκλημένοι είχαν εξασφαλίσει το μενού της βραδιάς. Το πρώτο πιάτο περιείχε καβουρόψιχα πανέ, σαλάτα και κολοκυθάκια τηγανητά, το κυρίως ήταν μπριζόλα και το επιδόρπιο μους λευκής σοκολάτας με πραλίνα και μπισκότο φουντουκιού.

Στα 180 ευρώ της εισόδου συμπεριλαμβανόταν και ένα ποτήρι σαμπάνια. Βεβαίως, το ένα έφερε το δεύτερο και σύντομα στα περισσότερα τραπέζια βρέθηκαν επιπλέον μπουκάλια. Την τιμητική τους είχαν και οι βότκες των έξι (!) λίτρων, οι οποίες -παρά την ποσότητά τους- τελείωναν στο πι και φι. Τα γκαρσόνια δεν προλάβαιναν να κουβαλάνε σφηνοπότηρα μέσα σε… κουβάδες, ενώ στο τέλος της βραδιάς επιστρατεύτηκαν καρότσια -από αυτά που χρησιμοποιούνται στις οικοδομές- για να ξεφορτωθούν οι εκατοντάδες άδειες μποτίλιες.

Περίπου 1.500 άνθρωποι περπάτησαν στο κόκκινο χαλί που στρώθηκε στην είσοδο του Nammos, καλύπτοντας άτσαλα το δράμα της ελληνικής κρίσης με έναν χολιγουντιανό μανδύα. Γνωστοί επιχειρηματίες αλλά και «δυνατοί» εφοπλιστές, όπως ο Βασίλης Μιχαήλ, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας και ο Κώστας Πηλαδάκης, έδωσαν το «παρών» στο πάρτι. Εκεί βρέθηκαν επίσης ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, το «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ» Τόνια Σωτηροπούλου, ο πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή και η πρωταγωνίστρια της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Modern family» Σοφία Βεργκάρα, η οποία έχει ψηφιστεί ως το πιο «σέξι κορμί του Χόλιγουντ».

Η Βεργκάρα δεν προλάβαινε να δέχεται κεράσματα και οι μπουκάλες με σαμπάνια έφταναν στο τραπέζι της από κάθε κατεύθυνση. Ιδιαίτερα ενθουσιασμένη η ίδια, με το κέφι του κόσμου και τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό, ανέβασε στο twitter της μια φωτογραφία γράφοντας όμως λάθος το όνομα του Ρέμου. «Τελευταία βραδιά στη συναυλία του Αντώνη Βέμου» σχολίασε η διεθνής σταρ «ξαναβαφτίζοντας» τον αοιδό.

«Welcome to Mykonos» φώναξε ο Αντώνης Ρέμος στην έναρξη της συναυλίας, συμπληρώνοντας στα αγγλικά: «Αυτό που θα δείτε απόψε εδώ μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί». Επειδή δεν υπήρχαν λουλούδια τούτη τη χρονιά, οι μερακλήδες του πάρτι έστελναν στον Ρέμο σαμπάνιες.

Χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανισμών «άφρισαν» στα πόδια του τραγουδιστή! Σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστό όνομα από τον εφοπλιστικό χώρο φώναξε κάποια στιγμή «φέρτε όλη την κάβα πάνω στην πίστα». Ο ίδιος έκανε, φυσικά, τη μεγαλύτερη «ζημιά» της βραδιάς πληρώνοντας λογαριασμό ύψους (κρατηθείτε!) 80.000 ευρώ.

 

Τα γερμανικά «αστεία» του Ρέμου που ξεσήκωσαν θύελλα

Εχοντας τόσο ένθερμο κοινό, ο τραγουδιστής πήρε θάρρος και επαναστάτησε εναντίον της Μέρκελ. «Κουφάλα» την αποκάλεσε πολλάκις από το μικρόφωνό του ξεσηκώνοντας το κοινό, ενώ από τα… σκάγια δεν γλίτωσε ούτε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Αυτό θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο άνθρωπος. Θαύμα, παιδιά, σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε» συμπλήρωσε την ώρα που οι πλούσιοι και διάσημοι ζητωκραύγαζαν ενθουσιασμένοι.

Και είναι αλήθεια ότι τα πληροφορήθηκε ο Σόιμπλε όλα αυτά που συνέβησαν στο Nammos. Αυτής της νύχτας τα καμώματα ταξίδεψαν έως τη γερμανική «Bild», προβάλλοντας εικόνες ξέφρενης σπατάλης και προσβάλλοντας έναν ολόκληρο λαό που υποφέρει από την αδιανόητη κρίση. Το γερμανικό tabloid, μάλιστα, έκανε πρώτη φίρμα τον Ρέμο δημοσιεύοντας φωτογραφία του δίπλα στου Σόιμπλε και γράφοντας ότι ο Ελληνας τραγουδιστής χλεύασε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για την αναπηρία του.

«Φοβούνται για τις κρυφές πισίνες τους και τα πολυτελή γιοτ, ο έλεγχος για τα οποία έχει γίνει πιο εντατικός από τις ελληνικές Αρχές» έγραψε στο ρεπορτάζ της η «Bild», ενώ δεν έλειψε η ειρωνεία του συντάκτη για τη χλιδή της κοσμικής εκδήλωσης που «απεικονίζει» (όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά) τη δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το ΣΔΟΕ, πάντως, έδωσε το «παρών» στη συναυλία ελέγχοντας αποδείξεις και παραστατικά με δύο ειδικά συνεργεία, μέλη των οποίων παρέμειναν στον χώρο του Nammos έως τις 4 τα ξημερώματα. Θυμίζουμε ότι η επιχείρηση είχε πρωταγωνιστήσει σε επεισόδιο φοροδιαφυγής-μαμούθ σε αντίστοιχο πάρτι το 2009, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει «καμπάνα» ύψους 4.000.000 ευρώ μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης. Σε ό,τι αφορά τις φετινές εισπράξεις, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εισπράξεις της τάξεως των 420.000 ευρώ από την επιχείρηση.

Οσο για τον Αντώνη Ρέμο; Το φυσάει και δεν κρυώνει που φτάσανε τα μαντάτα έως τη χώρα της Μέρκελ. Απαντώντας στα δημοσιεύματα και στις επικρίσεις που δέχτηκε, ο τραγουδιστής εξέδωσε μια επίσημη ανακοίνωση. «Δεν πίνω σαμπάνιες, δεν ανοίγω σαμπάνιες, δεν χύνω σαμπάνιες και δεν πληρώνω σαμπάνιες. Αυτό το κάνουν άλλοι! Εγώ το μόνο που κάνω είναι να τραγουδώ και να προσπαθώ να διασκεδάζω τον κόσμο, και προσπαθώ να το κάνω καλά. Γι’ αυτό και μόνο μπορώ να απολογηθώ». Σε ό,τι αφορά τις ατάκες του για τον Σόιμπλε, τόνισε ότι επρόκειτο για χιούμορ. «Είναι χιούμορ που πολλές φορές εκφράζεται στην υπερβολή, αλλά χιούμορ. Το χιούμορ του μέσου Ελληνα! Σ’ αυτούς ανήκω και εγώ και με αυτό τον τρόπο αντιδράμε στη σκληρή, σημερινή πραγματικότητα, στη οποία μας έχουν επιβάλει να ζούμε».

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο καλλιτέχνης δεν κατάφερε να πείσει πολύ κόσμο. Οι επικρίσεις συνεχίστηκαν (ειδικά στα social media) και ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση. Τούτη τη φορά μέσω twitter. «Χαίρε, μεγάλε Αρτέμη Μάτσα. “Οι Γερρρρμανοί είναι φίλοι μας”. Πείτε κι άλλα, υποκριτές», σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, δείχνοντας ότι μάλλον έχει χάσει την ψυχραιμία του. Ή ότι δεν κατάλαβε τι ακριβώς και ενώπιον ποιων συνέβη…

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα