«Μου αρέσει που γράφετε την αλήθεια, όσο κι αν αυτή πονάει»

Η πρώτη εντυπωσιακή εικόνα από τη νότια πύλη της Εκθεσης: το περίπτερο της «δημοκρατίας» δεσπόζει στη σκιά του Πύργου του ΟΤΕ και μαγνητίζει τα βλέμματα. Ντυμένο στο λευκό και το γαλάζιο, με τα πρωτοσέλιδα να το κοσμούν σε κάθε πλευρά, αποπνέοντας ζωντάνια, δύναμη, εγκυρότητα στο ρεπορτάζ, είναι η πρώτη στάση για κάθε επισκέπτη, επώνυμο και απλό αναγνώστη. Μια στάση συνάντησης και γνωριμίας με την αδέσμευτη, ανεξάρτητη και δυνατή φωνή ενημέρωσης.

«Σας αγοράζω κάθε μέρα. Ετσι, να τα λέτε έξω από τα δόντια. Μου αρέσει που γράφετε την αλήθεια, όσο κι αν πονάει» λέει ο Γιάννης Καλαϊντζίδης από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παίρνει την «κυριακάτικη δημοκρατία» στα χέρια του, την ξεφυλλίζει και προβληματίζεται από πού να ξεκινήσει το διάβασμα. Είναι μόνο ένας από τους αναγνώστες που χαμογέλασαν στη θέα του περιπτέρου της «δημοκρατίας» και πλησίασαν για να γνωριστούμε από κοντά. Μαζί του άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας, που με την επίσκεψη τους στη ΔΕΘ δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αναγνώστες που δίνουν καθημερινό ραντεβού με την εφημερίδα στο περίπτερο και ήθελαν να ανταλλάξουμε δυο κουβέντες.

Από τον απλό κόσμο στους υπουργούς, στους βουλευτές, στους πολιτευτές, στους τοπικούς άρχοντες, αλλά και στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, των φορέων, το οικονομικό δυναμικό της πόλης.

Από τους πρώτους που επισκέφθηκε το περίπτερο ήταν ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα έβγαλε και ο ίδιος φωτογραφία με τους ανθρώπους της «δημοκρατίας», για να την ανεβάσει στον λογαριασμό του στο twitter, όπως είπε χαρακτηριστικά. Κοντά στη «δημοκρατία» βρέθηκε και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της εφημερίδας στην ενημέρωση. Ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης ήταν επίσης εκεί, ενώ και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε μια στάση στο περίπτερο της «δημοκρατίας».

Οι τοπικοί άρχοντες της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσαν να λείψουν. Αλλωστε είναι γνωστό το ενδιαφέρον της εφημερίδας για τα προβλήματα της πόλης. Ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας μάς συνάντησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί μας.

Ο τραπεζικός κλάδος τίμησε επίσης το περίπτερο. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Χριστόδουλος Αντωνιάδης, γέννημα θρέμμα Βορειοελλαδίτης, μας επισκέφθηκε δηλώνοντας τη στήριξή του στις προσπάθειες της εφημερίδας.

Δυναμικό «παρών» και από το επιχειρείν

Οι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών συνδέσμων της βόρειας Ελλάδας δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται μακριά από την εφημερίδα. Αλλωστε έχουν φιλοξενηθεί συχνά στις σελίδες της, μιλώντας για τα προβλήματα, τα δικά τους και των μελών τους, κάνοντας τη φωνή τους πιο δυνατή. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρίας Olympia Electronics Δημήτρης Λακασάς έδωσε το «παρών», ενώ τη «δημοκρατία» ξεφύλλισαν επί τόπου ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, μεταφέροντας την αγωνία των βιοτεχνών της περιοχής, αλλά και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, όπως επίσης και ο οικονομικός επόπτης του Στέλιος Συμεωνίδης.

Τον… χρυσό, που μας έφερε πιο κοντά και εξήρε την προσπάθειά μας, εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης Πέτρος Καλπακίδης, ενώ ο Κώστας Ιακώβου, πρόεδρος της Ενωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, μας ζήτησε να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας τη φωνή των περιπτεριούχων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα