Η επιστροφή των φιδιών

Είναι βόας; Είναι μήπως κροταλίας; Ή μήπως είναι ο ψηφοφόρος ο παραλίας που τον σιχάθηκε ο Δίας;

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να λάβει τα ηνία του κόσμου τούτου και να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους σαν «βιολογικές μπαταρίες» για έναν απλούστατο λόγο: Μαθαίνει από τα λάθη της και βελτιστοποιεί τις επιτυχίες της. Δεν ποντάρει ποτέ σε χαρτόκουτο παπατζή του Θησείου ούτε παίζει ποτέ τα ρέστα της σε λέσχες διαπιστωμένων απατεώνων, γκαραντί χαρτοκλεφτών και μούτρων του χειρίστου είδους. Το Χόλιγουντ μάς προετοιμάζει κιόλας να αναλάβουμε την αποστολή των βιολογικών μπαταριών για τον πολιτισμό των υπολογιστών με ταινίες όπως τα διάφορα «Terminator» (με τον Σβαρτσενέγκερ, αυτόν τον κομπάρσο που έγινε γνωστός όταν έκανε χειραψία με τον Πανία Ψωμιάδη). Και το «Matrix» την περιγράφει την εξέλιξη και πάμπολλες άλλες δημιουργίες ανθρώπων που δεν επιχορηγήθηκαν από το ελληνικό υπουργείο «Πολιτισμού» ή το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Γιατί αυτός ο εκτενής πρόλογος; Αφενός λόγω «δραματικής» οικονομίας, που λέγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι του Μπαλτά και του Κουράκη, και αφετέρου επειδή μόλις ανακοινώθηκε η επιστροφή των φιδιών! Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε φίδια, αλλά για εκείνα που γέμιζαν τις οθόνες των πρώτων κινητών τηλεφώνων μας.

Κορακοζωή

Τώρα δεν θα χρειάζεται να βρούμε τούτες τις παμπάλαιες, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος συσκευές (το «κλασικό» μοντέλο Nokia) για να παίζουμε με την άκακη φιδούκλα. Από την επόμενη Πέμπτη 14 Μαΐου θα είναι διαθέσιμο πλέον για κάθε συσκευή iOS, Android και Windows. Το όνομα δε αυτού «Snake Rewind» και θα έχει 10 επίπεδα, διαφορετικά οπτικά εφέ και μουσική!

Στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα έχει ξεπεράσει σε κορακοζωή και στις ιδιότητες του πεισματικά απέθαντου ακόμα και το αρχαίο φίδι της κινητής τηλεφωνίας, που θα αναστηθεί σε όλες τις συσκευές (επειδή πέτυχε ως εφαρμογή και έκανε τους δημιουργούς του ζάπλουτους). Οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν πολλάκις την Ελλάδα και μας κατέστησαν περίγελα του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου κόσμου αλλά και του Κάτω Κόσμου ακόμα απέτυχαν παταγωδώς, συνεχίζουν να αποτυγχάνουν και τους επαναφέρουν στη ζωή εκείνοι που πληρώνουν το μάρμαρο!

Οπότε, αν θέλουν οι σχεδιαστές της τεχνητής νοημοσύνης να πάρουν ιδέες για να απογειώσουν τον πολιτισμό των μηχανών, πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα και να δουν πώς κινούνται και δουλεύουν (τον κόσμο) εκείνοι που υποτίθεται ότι αυτοθυσιάζονται για να μας σώσουν.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα