Επιστροφή (ολοταχώς) στο… 2010!

Επειτα από 1.825 ημέρες Μνημονίου με υποσχέσεις περί τελευταίων μέτρων το «σπιράλ του θανάτου» είναι πάλι εδώ με τη διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης δανειστών

Τα νέα μέτρα που έρχονται -αν και δεν έχουν λάβει ακόμη την οριστική μορφή τους- ξυπνούν αναγκαστικά μνήμες από την περίοδο 2010-2011 και τροφοδοτούν τις πρώτες έντονες συζητήσεις και στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν την εβδομάδα, άλλωστε, συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από το Σάββατο 9 Μαΐου 2010, που έγινε η υπαγωγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ξεκίνησε ο ατελείωτος φαύλος κύκλος των μνημονιακών μέτρων. Στη διάρκεια αυτών των 1.825 ημερών δόθηκαν παρά πολλές φορές υποσχέσεις περί «τελευταίων μέτρων», που όμως δεν επαληθεύτηκαν. Αντιθέτως, το σπιράλ του θανάτου συνεχίστηκε και τώρα τα διλήμματα, οι απορίες και οι αβεβαιότητες προβάλλουν ξανά.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, βεβαίως, ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές και το βασικό επιχείρημά της συνοψίζεται στο ότι δεν πρόκειται για οριζόντια μέτρα και δεν πλήττουν τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

Διαβάστε την «δημοκρατία» σε ψηφιακή μορφή κάνοντας κλικ εδώ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα