Θέμα Στουρνάρα θέτει το Μαξίμου

Εξηγήσεις από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ζητά το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω non paper, με αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για υπονομευτικές διαρροές της ΤτΕ εναντίον της κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ, και προσθέτουν ότι θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες. Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνεται, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε email που έφυγε από το γραφείο Τύπου του Γ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο, υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών», γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η εικόνα μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας «πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία». Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, στην επιστολή, με ημερομηνία 6 Μαΐου και ώρα 2.12 μ.μ. αναφέρεται ότι:
Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ. 20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη. 10 δισ. τα ρέπος.
3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ.
Επρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1. 20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.
Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές.
Εχουν 70 δισ. στα χέρια τους. Απαξίωση των ακινήτων. 3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.
Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια.
Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα