Εφτασαν τους 42 οι νεκροί από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη

Βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές αφήνει πίσω του ο χιονιάς, ο οποίος έχει παγώσει την Ευρώπη από την περασμένη εβδομάδα! Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας, οι 10 από τους οποίους «έφυγαν» στην Πολωνία μέσα σε μία μέρα, την Κυριακή.

Η Πολωνία, μάλιστα, με θερμοκρασίες στους -20 βαθμούς Κελσίου, πλήρωσε ιδιαίτερα βαρύ τίμημα, καθώς άλλοι 10 πέθαναν την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ υπολογίζεται ότι από τον Νοέμβριο έχουν χάσει τη ζωή τους από υποθερμία 65 Πολωνοί! Στη Γαλλία, τέσσερις Πορτογάλοι σκοτώθηκαν προχθές από τροχαίο εξαιτίας του ψύχους και 20 άτομα τραυματίστηκαν. Στην Τσεχία, έξι είναι οι νεκροί της κακοκαιρίας, οι περισσότεροι άστεγοι, από την Παρασκευή.

Το κύμα ψύχους χτύπησε και την κεντρική και τη νότια Ιταλία, όπου καταγράφηκαν εννέα θάνατοι, μεταξύ των οποίων ενός 82χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, που δεν είχε θέρμανση, στο Μπρίντιζι, και πέντε αστέγων.

Στα Βαλκάνια, το θερμόμετρο έπεσε στους -28 βαθμούς, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου στα Σκόπια, ενώ στη Λευκορωσία, με θερμοκρασίες -30 βαθμούς Κελσίου, δύο άνθρωποι πέθαναν από το κρύο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πυκνό χιόνι κάλυπτε και χθες την Κωνσταντινούπολη, όπου ακυρώθηκαν 350 αεροπορικές πτήσεις από τα αεροδρόμια «Ατατούρκ» και «Σαμπιζά Γκιοκτσέν», ενώ συνολικά ακυρώθηκαν τουλάχιστον 950 πτήσεις. Οι διελεύσεις από τον Βόσπορο διακόπηκαν εκ νέου χθες, ενώ σε όλη την Τουρκία περισσότερα από 1.000 χωριά παρέμειναν αποκλεισμένα και σε 36 πόλεις έκλεισαν, προληπτικά, τα σχολεία. Στη Μόσχα πάντως, και ενώ το θερμόμετρο έδειχνε -25 βαθμούς Κελσίου, 500 ποδηλάτες δεν φοβήθηκαν τον χιονιά και παρέλασαν στην κατάλευκη πόλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα