Απάντηση-ντροπή για το φορείο στο γκαράζ

Τη δική της απάντηση -που κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα- έδωσε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μετά τον σάλο που προκάλεσε το δυσφημιστικό για τη χώρα μας περιστατικό με τον Βρετανό τραυματία τουρίστα από τους Παξούς.

Ο Αγγλος ασθενής έζησε από πρώτο χέρι την ανεπάρκεια του ΕΣΥ, καθώς ουσιαστικά τον άφησαν πάνω στο φορείο, στο πάτωμα του γκαράζ του πλοίου προς Ηγουμενίτσα, «προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη απουσία του ασθενοφόρου από το νησί».

Με άλλα λόγια, όσοι έχουν την κακή τύχη να τραυματιστούν στους Παξούς να γνωρίζουν ότι, εάν δεν χρειάζεται να μεταφερθούν με το ασθενοφόρο συνοδεία γιατρού, τότε θα ταξιδέψουν πάνω σε φορείο στο πάτωμα του χώρου στάθμευσης του καραβιού! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, ο τραυματίας, έπειτα από τροχαίο ατύχημα, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) του νησιού, όπου υποβλήθηκε σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο με διάγνωση «κάταγμα μηριαίου, χωρίς άλλα προβλήματα».

Το Κ.Υ. διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα με νέο ψηφιακό εμφανιστήριο. «Ο θεράπων ιατρός», συνεχίζει η ανακοίνωση, «δεν έκρινε σκόπιμο να γίνει ο απεικονιστικός έλεγχος σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι είχε την κλινική διάγνωση, το δε πλοίο της γραμμής ήταν έτοιμο προς αναχώρηση».

Οσον αφορά τις συνθήκες μεταφοράς με το φεριμπότ της γραμμής, το πρόβλημα του ασθενούς, σε συνδυασμό με τη γενική του κατάσταση, δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού. Γι’ αυτόν τον λόγο, και προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη απουσία του ασθενοφόρου από το νησί, ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο»!

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα