Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους πυροσβέστες που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ

Υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών που υπηρετούν στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) προβλέπει διαταγή που εξέδωσε χθες το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η διαταγή εκδόθηκε με πρωτοβουλία και απόφαση του ίδιου του αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη, ο οποίος τυγχάνει και πρώην επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ειδικότερα, πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ως προϋπόθεση για εργασία σε κρατική υπηρεσία. Συγκεκριμένα, όσοι εργάζονται στην ΕΜΑΚ καλούνται να εμβολιαστούν κατά του φονικού ιού, ενώ όποιοι επιλέγουν να μην το κάνουν θα αντικαθίστανται. Οπως αναφέρει το σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο και με βάση τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στην ΕΜΑΚ στο εξής θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους από άλλους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος που θα έχουν εμβολιαστεί.

Ακόμη, όπως έγινε επίσης γνωστό, οι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ έχουν περιθώριο τριών ημερών για να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, πρέπει να το πράξουν έως τις 11 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha είχε δηλώσει ότι το φθινόπωρο θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάποιων κατηγοριών εργαζομένων. «Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών εργαζομένων πρέπει να ανοίξει» είχε αναφέρει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα