Θύελλα για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ που μπορούσαν να σωθούν

«Το έγγραφο του ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει το έγκλημα»

Ακόμα μία φορά κυβέρνηση, συστημικά μέσα ενημέρωσης και επιφανείς επιστήμονες επιχειρούν το τελευταίο 24ωρο να μειώσουν τη σημασία της ομολογίας του ΕΟΔΥ ότι 16.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός Εντατικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η ετερόκλητη συμμαχία κάνει την εμφάνισή της επιχειρώντας να κάνει το μαύρο άσπρο, με στόχο να βγάλει λάδι όσους συνηγόρησαν στα εγκληματικά λάθη που έγιναν κατά τη διαχείριση της πανδημίας.

Το ίδιο είχε γίνει με τις αποκαλύψεις για τις ΜΕΘ «μαϊμού» του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ίδιο είχε γίνει με την έκθεση Τσίοδρα Λύτρα, το ίδιο και με τις αποκαλύψεις των γιατρών ότι ασθενείς πέθαιναν υπονοσηλευόμενοι στους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων.

Όμως όσο κι αν οι διάφοροι… επιφανείς επιστήμονες επιχειρούν να αποδώσουν τον μεγάλο αριθμό των θανάτων στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ή σε άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με τη γήρανση του πληθυσμού τόσο τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες θα τους διαψεύδουν.

Για τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη ή για τον καθηγητή και μέλος της επιτροπής Γκίκα Μαγιορκίνη η ομολογία του ΕΟΔΥ για τους 16.500 θανάτους εκτός ΜΕΘ μπορεί να μην ήταν κάτι καινούργιο, όμως για τους γιατρούς του πεδίου είναι μια επιβεβαίωση όσων τραγικών συνέβησαν αυτά τα δύο χρόνια στα νοσοκομεία της χώρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Kontra24» ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου είπε πως το συγκεκριμένο έγγραφο του ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο αυτό που είχαν καταγγείλει δεκάδες γιατροί του πεδίου, δηλαδή ότι εξαιτίας της υποστελέχωσης των νοσοκομείων ασθενείς υπονοσηλεύονταν με αποτέλεσμα πολλοί να καταλήγουν. Ο ίδιος επισήμανε, μάλιστα, ότι η αναμονή των 4,7 ημερών για την είσοδο σε ΜΕΘ διαψεύδει προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο οποίος ισχυριζόταν πως όσοι χρειάστηκαν εντατική βρήκαν κρεβάτι μέσα σε λίγη ώρα.

Αντίστοιχη θέση εξέφρασε και μια σειρά γιατρών του ΕΣΥ με τους οποίους επικοινώνησε η «δημοκρατία» και μας επιβεβαίωσαν πως το συγκεκριμένο έγγραφο στην πραγματικότητα αποτυπώνει με τον πιο ωμό, ξεκάθαρο και αναμφισβήτητο τρόπο το έγκλημα που συντελέστηκε στη διαχείριση της πανδημίας αυτά τα δύο χρόνια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα