Στο κελί ο προπονητής που βίασε ανήλικες αθλήτριες

Ο 44χρονος, ο οποίος απολογήθηκε για σειρά κακουργηματικών πράξεων, δεν κατάφερε να πείσει τη 14η τακτική ανακρίτρια, που τον έκρινε προφυλακιστέο

Πολύωρη απολογία για τους βιασμούς πέντε ανήλικων αθλητριών του έδωσε χθες ο προπονητής τάε κβον ντο από την Ηλιούπολη Αρης Δάτσιος.

Ο 44χρονος, ο οποίος απολογήθηκε για σειρά κακουργηματικών πράξεων, φέρεται ότι αρνήθηκε ένα μέρος των κατηγοριών που αντιμετωπίζει. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει με τους ισχυρισμούς που προέβαλε, καθώς η 14η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και ο αρμόδιος εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο. Σε βάρος του 44χρονου, οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού, είχε ασκηθεί, άλλωστε, βαρύτατη ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο κατηγορούμενος προέβη στις αποτρόπαιες πράξεις κατά το χρονικό διάστημα από το 2009 έως το 2020. Αφού προσέγγιζε τις ανήλικες μαθήτριες, λέγοντάς τους ότι έχουν ικανότητες στο συγκεκριμένο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο τμήμα του, με απώτερο σκοπό να έχει ατομικές προπονήσεις μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο ο κατηγορούμενος κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοριτσιών, τα οποία στη συνέχεια βίαζε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε ακόμη και στο σπίτι του.

Το κουβάρι της δυσώδους αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάποια από τα θύματα του 44χρονου αποφάσισαν να τον καταγγείλουν στις Αρχές. Μάλιστα, στις καταθέσεις τους οι νεαρές γυναίκες περιγράφουν ένα κοινό «μοτίβο» δράσης του κατηγορουμένου, ο οποίος δεν τους ασκούσε μόνο σεξουαλική βία αλλά και ψυχολογική, ώστε να εξασφαλίσει τη σιωπή τους.

Η έρευνα, μάλιστα, για τη δράση του 44χρονου συνεχίζεται, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμη και λίγο πριν από τη σύλληψή του να είχε προχωρήσει σε κακοποίηση και άλλων κοριτσιών, το πιθανότερο από το περιβάλλον της σχολής του. Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να δημοσιοποιηθούν με εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία του κατηγορουμένου, ενώ «απαντήσεις» αναμένονται και από την έρευνα στις ηλεκτρονικές συσκευές του.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, το γεγονός ότι ο 44χρονος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών για περιστατικά σοβαρής ενδοοικογενειακής βίας, από το 2018 έως το 2020. Συγκεκριμένα, είχε καταγγελθεί για βία στην πρώην, σήμερα, σύζυγό του, την οποία φέρεται ότι χτυπούσε επανειλημμένα, απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει. Πρόσωπα, μάλιστα, από το συγγενικό περιβάλλον της γυναίκας έχουν δηλώσει πως όλα τα παραπάνω περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν αναφερθεί στις αστυνομικές Αρχές.

«Εκείνη δεν γνώριζε τίποτα για τη δράση του. Τη χτύπησε και γι’ αυτό χώρισαν. Από το 2018 του είχε ζητήσει διαζύγιο και να φύγει από το σπίτι, αλλά αυτός δεν έφευγε. Στα τέλη του 2019 έφυγε τελικά. Η κοπέλα δεν ήξερε τίποτα για τα κορίτσια. Το 2018 τη χτύπησε για πρώτη φορά, ενώ το ίδιο συμβάν επαναλήφθηκε και το 2019. Τον Μάιο του 2020 έγινε και πάλι ένα συμβάν, όπου ο 44χρονος εισέβαλε στο σπίτι και έσπασε όλα τα πράγματα, ενώ κρατώντας μια καραμπίνα απειλούσε να τη σκοτώσει. Είχαν πάει στο σπίτι άνδρες της Αστυνομίας και τον σημάδευαν με όπλα, ενώ την πρώην σύζυγό του την έδιωξαν από το σπίτι, γιατί θεώρησαν πως απειλείται η ζωή της» περιέγραψαν χαρακτηριστικά συγγενείς της πρώην συζύγου του 44χρονου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα