Ροδόπη: Συριζαία καταγγέλλει ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου

Τουρκικό δάκτυλο μέσω του προξενείου καταγγέλλουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που εξελίχθηκε η εκλογική μάχη στη Ροδόπη, τον μοναδικό νομό όπου το κόμμα τους πήρε την πρωτιά το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Χθες το μεσημέρι προκάλεσε ζωηρή αίσθηση μια φλογισμένη ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή (κεντρική φωτό), στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Κομοτηνής, που πρόσκειται στην Κουμουνδούρου.

Με αφορμή την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ ως νέου βουλευτή του κόμματος στον νομό, που υποσκέλισε τον Δημήτρη Χαρίτο, καθώς επίσης με αφορμή την εκλογική νίκη του κόμματος στη Ροδόπη, αν και ηττήθηκε συντριπτικά σε όλους τους άλλους νομούς της χώρας, η κυρία Λαφτσή απέδωσε απερίφραστα τη νίκη Φερχάτ στους μηχανισμούς παρέμβασης της Τουρκίας στη Θράκη.

Η εμπύρετη ανακοίνωσή της κινείται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, χαρακτηρίζοντας τον Οζγκιούρ Φερχάτ «υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι» του ερντογανικού κράτους στη Θράκη. Την ίδια ώρα, στρέφεται με μένος και εναντίον συντρόφων της, που εμφανίζουν την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη ως κομματικό επίτευγμα.

Στην ανακοίνωσή της η Ελένη Λαφτσή αναφέρει σε αυστηρό ύφος: «Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη.

Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω, αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα