Έντονοι φόβοι για εξάπλωση της πυρκαγιάς στη Βοιωτία

Μέχρι χθες το απόγευμα, η πυρκαγιά που προκαλούσε τον μεγαλύτερο προβληματισμό, εκτός από την Πάρνηθα και τον Εβρο, ήταν αυτή στη Βοιωτία, που ξεκίνησε από το Στείρι πριν από τρεις ημέρες.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις προβλημάτισαν έντονα τους πυροσβέστες, και ιδιαίτερα τα «καντηλάκια» στις πλαγιές του Ελικώνα, καθώς υπήρχε έντονος φόβος ότι οι άνεμοι θα δυναμώσουν τις φλόγες και αυτές θα «σκαρφαλώσουν» την κορυφογραμμή, περνώντας στην άλλη πλευρά του βουνού, όπου υπάρχει ελατοδάσος στα όρια του Δήμου Λιβαδέων.

Μάλιστα, υπήρξαν έντονοι φόβοι ότι θα ενωθεί η φωτιά με το άλλο μεγάλο μέτωπο στην Υλίκη, καθώς οι δύο πύρινες ζώνες βρίσκονται αρκετά κοντά. Μέχρι χθες το απόγευμα, οι αναζωπυρώσεις στη Βοιωτία εντοπίζονταν στην περιοχή της Ζάλτσας, στο Στείρι, στο Δίστομο και το Κυριάκι.

Στην Καβάλα, παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στη Χρυσούπολη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις αναζωπυρώσεις σε Διαλεκτό και Αβραμυλιά.

Θυμίζουμε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική περιοχή κοντά στο χωριό Διαλεκτό και με τους ισχυρούς ανέμους προκαλεί πολλά μέτωπα, πλησιάζοντας μάλιστα σε κατοικημένες περιοχές του Δήμου Νέστου, ενώ, σύμφωνα με αναφορές, έχουν καεί σπίτια στις κοινότητες Αβραμυλιάς και Γέροντα, καθώς και ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Μικρότερες φωτιές ξέσπασαν χθες στην Εύβοια, στη Θεσσαλονίκη, στη Λακωνία και την Ερέτρια, που ευτυχώς ελέγχθηκαν έγκαιρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα