Μίχος: Είχα «ερωτική σχέση» με την ανήλικη

Παραδέχθηκε χθες τη συνεύρεση με τη 12χρονη, αλλά όχι τον βιασμό και τη μαστροπεία, για την οποία κατηγόρησε τη μητέρα της

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίστηκε χθες, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για τη φρικαλέα υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, με τους βασικούς πρωταγωνιστές, τον 55χρονο Ηλία Μίχο και την 37χρονη μητέρα της μικρής, να αρνούνται τις κατηγορίες. Αρχικά, η εισαγγελέας της έδρας ανέγνωσε το κατηγορητήριο, ενώ στη συνέχεια εκλήθησαν να τοποθετηθούν οι κατηγορούμενοι.

Ο Μίχος, που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος του κοριτσιού, υπό την απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, για εξώθηση της ανήλικης σε πορνεία και για κατοχή παράνομων όπλων και πυρομαχικών, παραδέχθηκε χθες τη συνεύρεση με την ανήλικη, αλλά όχι τη μαστροπεία και τον βιασμό. Στην απολογία του είχε ισχυριστεί πως είχε «ερωτική σχέση» με το κορίτσι, ρίχνοντας την ευθύνη για τη μαστροπεία στη μητέρα της 12χρονης.

Από την πλευρά της, η 37χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας και διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου, απορρίπτοντας ότι εξωθούσε την κόρη της στην πορνεία. Πάντως, παραδέχθηκε ότι είχε στείλει εκβιαστικά μηνύματα στον Ηλία Μίχο. Υπενθυμίζεται πως το μαρτύριο για το κορίτσι είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2022, στο μαγαζί του Μίχου, όπου ήταν καθαρίστρια η μητέρα της. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 55χρονος είχε οδηγήσει την ανήλικη στην αποθήκη του καταστήματος, με την πρόφαση ότι πρέπει να καθαρίσει και, απειλώντας την με την επίδειξη όπλου και μαχαιριών ότι θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της, ικανοποιούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις.

Ακολούθησε η ζωή-κόλαση για την ανήλικη, που οδηγούνταν σε αυτοκίνητα, απόμερα σημεία και σε δωμάτια οίκων ανοχής με «πελάτες» που πλήρωναν συνήθως 50 ευρώ. Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι για γενετήσια πράξη με ανήλικο, που ήταν «πελάτες» του Μίχου και πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, επανέλαβαν τους ισχυρισμούς που είχαν προβάλει κατά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια. Στη δίκη, που διεξάγεται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και κόσμου, ετέθη από συνηγόρους υπεράσπισης το αίτημα να υποβληθούν συμπληρωματικές ερωτήσεις στο κοριτσάκι.

Εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα από το δικαστήριο, η εξέταση δεν θα γίνει διά ζώσης, αλλά οι ερωτήσεις θα διατυπωθούν γραπτώς και θα απαντηθούν από το παιδί παρουσία ψυχολόγου.  Χθες, κατέθεσε η θεία του θύματος, η οποία ήταν η πρώτη που αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβαινε με την ανιψιά της, για να αποκαλυφθεί το επί μήνες μαρτύριο του κοριτσιού στα χέρια του Μίχου και των άλλων παιδοβιαστών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα