Σε σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη προχώρησε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειάς του, την ώρα που οι αστυνομικές έρευνες στην κλινική του Κολωνακίου συνεχίζονται. Ο Χαράλαμπος Λυκούδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, άφησε σαφείς αιχμές για απόπειρα συγκάλυψης, εστιάζοντας στο κρίσιμο χρονικό κενό από την ολοκλήρωση της πλασμαφαίρεσης μέχρι την ειδοποίηση των διασωστών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία της Αστυνομίας από τον έλεγχο στο μηχάνημα δείχνουν ότι η ιατρική πράξη ξεκίνησε στις 14:14 και διήρκεσε ακριβώς 42 λεπτά. Ωστόσο, το ασθενοφόρο κλήθηκε πολύ αργότερα, στις 16:21. Αξιολογώντας τα παραπάνω δεδομένα, ο δικηγόρος τόνισε: «Έχω την πεποίθηση ότι από τις 14:56 ο Γιώργος είχε πρόβλημα και υπάρχει συγκάλυψη».
Κατηγορίες για ενδεχόμενο δόλο και ακατάλληλο εξοπλισμό
Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κ. Λυκούδης θεωρεί πως στοιχειοθετείται τόσο αντικειμενικά όσο και υποκειμενικά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Όπως κατήγγειλε, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε χώρο που δεν πληρούσε τις απαραίτητες νοσοκομειακές προδιαγραφές, ενώ απουσίαζε πλήρως ο σωστικός εξοπλισμός για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως για παράδειγμα ένας απινιδωτής.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο προσωπικό που ανέλαβε τον γνωστό τραγουδιστή, υποστηρίζοντας πως οι εμπλεκόμενοι ιατροί προχώρησαν στην πράξη χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη εξειδίκευση. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το αν η γιατρός είναι γυναικολόγος, ήταν κατηγορηματικός: «Γυναικολόγος δεν είναι. Έχει πει ψέματα. Έχει ένα δίπλωμα Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης».
