Μνημόνιο και σχέδιο Ανάν

Οι Κασσάνδρες που προφήτευαν τη μετατροπή της Κύπρου σε Ατλαντίδα, αν δεν συναινούσε στο ολέθριο σχέδιο Ανάν, τώρα είναι έτοιμες να υπερασπιστούν το επαίσχυντο Μνημόνιο μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος (των Ελλήνων). Οι ίδιοι άνθρωποι σε παρόμοιο ρόλο.

Η μοναδική εξαίρεση στον κανόνα είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αυτοδιορίστηκε συνοδοιπόρος και σύμμαχος των πάλαι ποτέ «Ανανοφρουρών» και νυν «Μνημονιολατρών» διότι είναι συνεπής στην πραγματοποίηση πολιτικών κυβιστήσεων.

Ο Απρίλιος του 2004, τότε που ρίφθηκε στον κάλαθο των αχρήστων το περιβόητο σχέδιο Ανάν, δεν απέχει πολύ από τις ημέρες μας. Είναι εύκολο να ανατρέξουμε σε γεγονότα, δηλώσεις, πιέσεις, «αναλύσεις», νουθεσίες, εκβιαστικά διλήμματα και ευθείες απειλές που εκτόξευε ο ξένος παράγοντας και αναπαρήγαγαν οι αεί πρόθυμοι ψιττακοί της εθελοδουλείας.

Ευτυχώς στο τιμόνι της Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος και στην Ελλάδα κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής. Μέσω της συνεργασίας των δύο ανδρών ο σκόπελος του Ανάν αποφεύχθηκε, παρά τον οχετό των ύβρεων και την κατασυκοφάντηση που δέχτηκαν από θλιβερές φιγούρες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Η Ιστορία δικαίωσε την αποφασιστικότητα και τον πατριωτισμό των μπροστάρηδων. Η Κύπρος δεν έγινε «παρίας» της Δύσης. Το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίστηκε. Ο ορυκτός πλούτος της Κύπρου δεν θα πέσει στα χέρια της Αγκυρας. Οι συμμαχίες της Μεγαλονήσου ξεκινούν από το Ισραήλ, περνούν από τον αραβικό κόσμο, περιλαμβάνουν τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αγγλία και καταλήγουν στην Ουάσινγκτον. Η πορεία των πραγμάτων διέσυρε τους ανανιστές του βαθυστόχαστου μηδενός.

Τον ίδιο διασυρμό θα υποστούν οι ιππότες της ελεεινής τραπέζης του Μνημονίου, που μεταμφιέζουν το προσωπικό νιτερέσο σε «εθνική υπόθεση» και «σύνεση».

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βαδίζει στην οδό της εθνικής αξιοπρέπειας και της σύνεσης, η οποία πόρρω απέχει από τον ενδοτισμό και το ραγιαδικό σύνδρομο που χαρακτηρίζει τη «συμμαχία των προθύμων». Ο δρόμος του είναι σπαρμένος με αγκάθια και παγίδες αλλά στο τέρμα του βρίσκεται η δικαίωση, η νίκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα