Φοβού τους Ελληνες

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μίλησε ξανά για την επιτακτική ανάγκη των ιδιωτικοποιήσεων αλλά φιλοδώρησε με τα καλύτερα λόγια τον «υπερήφανο και αρχαίο ελληνικό λαό» που χρήζει ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι δέχεται επιστολές και e-mails που απειλούν τη ζωή του. Το δέον είναι να αποσυνδεθούν οι φιλοφρονήσεις προς τους Ελληνες από τον ανθρώπινο φόβο, αλλά οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συνέστησε στην κυρία Μέρκελ να προσέχει την Ελλάδα – αν και ίσως να μη χρειαζόταν η προτροπή του. Τα συνθήματα που δονούν την πλατεία Συντάγματος φτάνουν και στην αμερικανική και τη γερμανική πρεσβεία. Ενα ντόμινο δυναμικών αντιδράσεων με αφετηρία την Αθήνα μπορεί να μετέτρεπε το σύνολο του δυτικού κόσμου σε Βόρειο Αφρική κι αυτό δεν ευλογείται από τους αντίστοιχους φορείς της εξουσίας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, απέστειλε επιστολή στους ομολόγους του (στην ευρωζώνη) και στον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, με την οποία ζητάει ουσιαστική επέκταση της δανειακής βοήθειας στην Ελλάδα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έστω για το θεαθήναι, έφεραν σε δύσκολη θέση τον αλαζόνα κ. Παπακωνσταντίνου στην ΚΤΕ Οικονομίας του κόμματος, εκφράζοντας αυτό που δεν θέλει ούτε για αστείο να ακούσει ο υπουργός Οικονομικών: την αλήθεια.

Ομιλούσες κεφαλές, μέλη της συμμαχίας των προθύμων προσπαθούν απεγνωσμένα να επιδείξουν τις όψιμες αντιρρήσεις τους στην ασκούμενη «πολιτική», απευχόμενοι τη μετατροπή των χώρων εργασίας τους σε πλατείες Συντάγματος.

Τι άλλαξε επιτέλους και… άλλαξαν οι μεταλλαγμένοι; Ο λαός. Αυτός μετέβαλε τη στάση του. Επέλεξε την οδό της δύναμης και της αντίστασης, αντί της σιωπηλής υποταγής. Το πλήθος, όποτε θέλει, νομοθετεί και επιβάλλει τη βούλησή του!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα