Δεν ξεχνάμε την Κύπρο

Η Τουρκία, με αφορμή τον ρωσοουκρανικό πόλεμο, παίζει τον ρόλο του ειρηνοποιού, ενώ πάνω της διακρίνεται το αίμα των αναρίθμητων ανθρώπων που έχει κατασφάξει, επιδιώκοντας την υλοποίηση των επεκτατικών της ονειρώξεων. Ειδικά εμείς οι Ελληνες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λησμονούμε τις γενοκτονίες, τα πογκρόμ και τις διώξεις που έχει εξαπολύσει εναντίον των αδελφών μας στη Μικρασία, στην Πόλη, στον Πόντο, στην Κύπρο.

Το 1974 απέχει μόλις 48 έτη από το 2022. Είναι πρόσφατες οι μνήμες από τον «Αττίλα», που σάρωσε, έκαψε, λεηλάτησε και βίασε την Κύπρο μας. Ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι. Ακόμα υπάρχουν αδικαίωτα θύματα των οργανωμένων σφαγών και διώξεων των Ελλήνων. Ακόμα ο εγκληματίας, το τουρκικό κράτος, αρνείται να αναγνωρίσει την ύπαρξη του θύματος, της Κυπριακής Δημοκρατίας! Πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μην τα υπενθυμίζει όλα τούτα στη διεθνή κοινότητα;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, σε τηλεοπτική εμφάνισή του, εξέφρασε όλα τα παραπάνω με σαφήνεια. Μεταξύ άλλων, είπε ότι «είναι ντροπή για τη Δύση, την Ε.Ε. και την Αμερική το ότι επιχειρείται ένα πολιτικό ξέπλυμα. Δέχθηκαν να γίνουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Τουρκία, η οποία πριν από 50 χρόνια έκανε στην Κύπρο ό,τι ακριβώς κάνει ο Πούτιν σήμερα στην Ουκρανία. Ουδείς μιλάει γι’ αυτό. Λέξη δεν έχουν πει. Κι αν πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιούν τετελεσμένα στην Κύπρο, κάνουν λάθος. […] Τους στέλνουμε κι ένα μήνυμα: Αν νομίζουν ότι αυτό τους ενθαρρύνει για τις απαράδεκτες επιδιώξεις τους με Γαλάζιες Πατρίδες και Θράκη, ούτε μια παλάμη γης ή θάλασσας δεν πρόκειται να εκχωρηθεί».

Η υπεράσπιση των εθνικών δικαίων μας δεν είναι υπόθεση άλλων κρατών. Είναι δική μας υποχρέωση. Αν αφήσουμε τα πράγματα στην… τύχη τους, θα δούμε να γίνεται πραγματικότητα ο προβοκατόρικος χάρτης που δημοσίευσε σε βίντεο το υπουργείο Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου απεικονίζεται η Κύπρος διχοτομημένη, χωρίς τα κατεχόμενα εδάφη.

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων, το βρετανικό υπουργείο Αμυνας αφαίρεσε την επίμαχη ανάρτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ελέγχει, αλλά οι εντυπώσεις μένουν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα