Νέα ερωτήματα για τον οπλισμό στην Ουκρανία

Ακόμη πιο εκτεθειμένη βγαίνει η κυβέρνηση από τις εξελίξεις στο θέμα του οπλισμού που έστειλε στην Ουκρανία λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία. Οι απαντήσεις (;) που έδωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά και οι νέες αποκαλύψεις δίνουν σοβαρότερες διαστάσεις στην υπόθεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και το ζήτημα διαφάνειας που τη συνοδεύει.

Όταν έφερε στο φως τα πρώτα στοιχεία την περασμένη εβδομάδα η «δημοκρατία», η κυβέρνηση τήρησε ένοχη σιωπή, επιχειρώντας να τα ξεπεράσει με μια γενική και αόριστη απάντηση του εκπροσώπου της. Σε αυτό τη βοήθησε εν μέρει και η επικοινωνιακή ομερτά που χάρη στις λίστες Πέτσα -και όχι μόνο- έχει επιβληθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Χθες, όμως, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπίας τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά.

Παρά ταύτα ο κ. Παναγιωτόπουλος επιχείρησε εκ μέρους της κυβέρνησης τη συσκότιση και πάλι. Είπε μισές αλήθειες και δεν έδωσε πλήρεις απαντήσεις. Εκανε ένα φτηνό παιχνίδι λέξεων αντί να δώσει μέσω της Βουλής στον ελληνικό λαό όλη την απαιτούμενη ενημέρωση για ένα θέμα μείζονος εθνικής και αμυντικής σημασίας.

«Έχουν απαντηθεί αυτά» επανέλαβε αρκετές φορές, σε μια (μάταιη) προσπάθεια να τα εμφανίσει όλα ως καλώς έχοντα. Μόνο που ανατρέχοντας στις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι όχι μόνο δεν έχουν δοθεί τέτοιες πλήρεις απαντήσεις, αλλά προκύπτουν και νέα ερωτήματα, όπως π.χ. γιατί τα ελληνικά C-130 έκαναν «στάσεις» και σε άλλες χώρες προτού φτάσουν στον προορισμό τους. Επίσης, πώς μπορεί ο υπουργός Αμυνας να λέει ότι τα «αποθέματα» δεν είναι απαραίτητα σε περίπτωση μιας αιφνίδιας πρόκλησης κατά της χώρας μας και ως εκ τούτου τα στέλνουμε σε μια άλλη χώρα;

Αντί να δώσει συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία η κυβέρνηση, νομίζει ότι, φωνασκώντας και αποδίδοντας σε «αντιπολιτευτικό μένος» τις αποκαλύψεις, μπορεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Οι νέες πληροφορίες που φέρνει όμως σήμερα στη δημοσιότητα η «δημοκρατία» αποτελούν πραγματικό κόλαφο, διότι ούτε αυτές θα μπορέσουν να διαψεύσουν το Μέγαρο Μαξίμου και το Πεντάγωνο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την απόφαση αποστολής του οπλισμού.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η κριτική και οι αποκαλύψεις επιχειρείται να λοιδορηθούν με τα περί «φιλοπουτινισμού». Αυτή, όμως, είναι και η έσχατη απόδειξη του αδιεξόδου και της ενοχής που διατρέχουν την κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα