Η τοξικότητα στην εξουσία

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε χθες στην τηλεόραση του Σκάι για να εκδηλώσει τα τοξικά αισθήματα της ίδιας και της οικογένειάς της εναντίον σημαντικής μερίδας του ελληνικού λαού, τους οποίους αποκάλεσε «ψεκασμένους, ρωσόφιλους, αντιεμβολιαστές».

Ερωτηθείσα σχετικά με πιθανές εκλογικές διαρροές από το κόμμα της Ν.Δ. προς τα… δεξιά, η κυρία Μπακογιάννη είπε: «Η παράταξη αυτή επιβίωσε των Μνημονίων με τον κόσμο της να τη στηρίζει. Είναι μια λαϊκή παράταξη, η οποία έχει μέσα της τη Δεξιά, έχει μέσα την Κεντροδεξιά… Νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειοψηφία τους νοικοκυραίοι. Δεν μιλάω για τους ψεκασμένους. Υπάρχει μια κατηγορία ψεκασμένων οι οποίοι είναι αντιεμβολιαστές, ρωσόφιλοι… Αυτοί είναι άλλη κατηγορία. Δεν νομίζω πως ψήφισαν τη Ν.Δ.».

Από τα λεχθέντα της αδελφής του πρωθυπουργού μπορεί εύκολα να συναχθεί το συμπέρασμα ότι είναι εμπεδωμένες η αντιπάθεια και η περιφρόνηση της οικογένειας Μητσοτάκη προς τους πολίτες που… τολμούν να μη συμφωνούν με τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θεωρούνται από τους κυβερνώντες «αντιεμβολιαστές και ψεκασμένοι» (όροι που χρησιμοποιεί συχνά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης) και εκείνοι που διαφωνούν με τον τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση (που υποδύεται τη… μαζορέτα των ΗΠΑ) είναι «ρωσόφιλοι». Εκατομμύρια Ελληνες αντιμετωπίζονται από το σύστημα Μητσοτάκη σαν μιάσματα.

Η κυρία Μπακογιάννη, στην εξουσιαστική παραζάλη που έχει καταλάβει και εκείνην και τα σιτιζόμενα από τον δημόσιο κορβανά μέλη της οικογένειάς της, μπορεί να έχει λησμονήσει ότι αποστολή του πολιτικού δεν είναι να υβρίζει και να χλευάζει τους διαφωνούντες με τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά να τους πείθει.

Επίσης, πρέπει να επισημανθεί και το βαθύ ταξικό μίσος της κυρίας Μπακογιάννη προς τους ιδεολογικούς αντιπάλους ή εκείνους που απλώς δεν ακολουθούν τα βήματα της κυβέρνησης: οι ψηφοφόροι του αδελφού της είναι νοικοκυραίοι – άρα οι υπόλοιποι τι είναι; Λούμπεν στοιχεία; Μήπως… παρακατιανοί;

Είναι στ’ αλήθεια αξιοθρήνητες αυτές οι απόψεις και χαρακτηρίζουν μόνο εκείνους και εκείνες που τις διατυπώνουν. Η παράταξη, την οποία επικαλείται η κυρία Μπακογιάννη, δεν είναι τοξική σαν τις ιδεοληψίες του μητσοτακικού συστήματος εξουσίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα