Ο Αντώνης Σαμαράς «άδειασε» τον Κυριάκο

Αποτελεί πλέον παράδοση στη Ν.Δ. οι φίλοι και ψηφοφόροι της να βλέπουν τον Αντώνη Σαμαρά να στρέφεται εναντίον κάποιου Μητσοτάκη. Η πρώτη αναμέτρηση Σαμαρά εναντίον εκπροσώπου της οικογένειας Μητσοτάκη έγινε το 1993, με αποτέλεσμα την ανατροπή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τότε στο προσκήνιο ήταν η υπόθεση του ονόματος, αλλά και της υπεράσπισης της Ιστορίας της Μακεδονίας μας.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο της κριτικής τού κάποτε αποστάτη Αντώνη Σαμαρά, που έφτασε να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος και να γίνει πρωθυπουργός, είναι το σύνολο της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη – με πρώτο και κύριο θέμα την ελληνική εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από την ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο της Ν.Δ.: «Και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο σήμερα, που κάποια κέντρα σχεδιάζουν -και δεν το κρύβουν- να σύρουν την Ελλάδα σε συνολική “συνθηκολόγηση” με την Τουρκία. Να μοιράσουμε, δηλαδή να εκχωρήσουμε, τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο…

Δηλαδή ο Ελληνισμός να υποστεί νέο εθνικό ακρωτηριασμό! Τις “Πρέσπες του Αιγαίου”! Αυτό, η παράταξή μας και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει! Τους το λέω ξεκάθαρα: Μην υποτιμάτε τους Ελληνες!»

Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός «άδειασε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτοξεύοντας αιχμηρότατα βέλη εναντίον των βασικών επιλογών της κυβέρνησης: η απολιγνιτοποίηση, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, η πρόσδεση της εξωτερικής πολιτικής μας στο γερμανικό άρμα, η εγκατάλειψη του ιδεολογικού χώρου της Δεξιάς, η αρχική απόρριψη της ιδέας εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και η απόπειρα να μετατραπεί η Ν.Δ. σε απομίμηση του Ποταμιού, του διαλυμένου κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, ήταν μερικά από τα θέματα που έθιξε ο Αντ. Σαμαράς.

Είναι προφανές ότι στο κυβερνών κόμμα είναι θέμα χρόνου να προκύψουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ευθεία αμφισβήτηση της ηγεσίας. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το πρώτο βήμα και δεν αποκλείεται, όταν κριθεί ότι είναι κατάλληλες οι συνθήκες, να βρεθούν κι άλλοι που θα ακολουθήσουν αυτή την ατραπό.

Οι ήσυχες και ανέφελες ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. βρίσκονται πίσω του, όχι μπροστά του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα