Η Ελλάδα δεν είναι αποικία!

Η αμυντική συμφωνία με τους Αμερικανούς έχει καθαρά αποικιακό χαρακτήρα. Οι ΗΠΑ παίρνουν τα πάντα – γην και ύδωρ, και πάσης φύσεως διευκολύνσεις. Δίνουν αέρα κοπανιστό, αόριστες υποσχέσεις και καλλιεργούν με τα «παπαγαλάκια» τους τη γελοία αυταπάτη ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μας επιτεθούν αν θα έχει γεμίσει ο ελληνικός χώρος με αμερικανικά στρατεύματα.

Οι ενθουσιώδεις υποστηρικτές των ΗΠΑ μάλλον λησμόνησαν το 1974, όταν οι Βρετανοί είχαν βάση στην Κύπρο, οι Αμερικανοί αλώνιζαν στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο και, αντί να βοηθήσουν τον Ελληνισμό, που και τότε είχε προσφέρει πολλά στους «συμμάχους», έκλεισαν το μάτι στον «Αττίλα» και σε αρκετές περιπτώσεις τον βοήθησαν.

Ο ελληνικός λαός τα γνωρίζει καλά όλα τούτα και γι’ αυτό στη δημοσκόπηση της RealPolls οι ερωτηθέντες τοποθετήθηκαν με ιδιαίτερη επιφύλαξη στο ζήτημα της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία!

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε στη Βουλή σχετικά με το τι χειροπιαστό και σαφώς προσδιορισμένο παίρνει η Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία, απάντησε αοριστολογώντας, επιδιώκοντας να ξεγλιστρήσει από το άχαρο -για εκείνον- θέμα. Μίλησε για το αμερικανικό νομοθέτημα της προώθησης των ελληνοαμερικανικών αμυντικών σχέσεων, που κάνει λεπτομερείς… αναφορές στη «δυνατότητα απόκτησης από την Ελλάδα F-35 και στη δυνατότητα να μπορέσουμε να προμηθευτούμε πρόσθετο υλικό από τα Excess Foreign Military Sales, δηλαδή το «πλεονάζον υλικό». Για μια υπόσχεση και για τις παλιατζούρες του αμερικανικού στρατού παραχωρεί ο κ. Μητσοτάκης την Ελλάδα μας…

Επίσης, απορίες προκαλεί ο σχεδιασμός του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ μετά την κύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Και πολιτικοί και διπλωμάτες, αλλά και στρατιωτικοί θεωρούν ότι αυτή η ακολουθία των πράξεων είναι απόλυτα εσφαλμένη. Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική θα έπρεπε να γίνει πριν από την κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική πλευρά, ούτως ώστε να έχουμε αυτή την εκκρεμότητα ως διαπραγματευτικό χαρτί. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης αντιμετώπισε την Ελλάδα σαν οικόπεδο της οικογένειάς του, το οποίο νοικιάζει άνευ μισθώματος στους Αμερικανούς για να τα έχει καλά ο ίδιος -και όχι η χώρα μας- μαζί τους.

Αυτό είναι όλο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα