Οι εθνικές απρέπειες του Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αδυσώπητος με τους ανίσχυρους και πανικόβλητος ενώπιον των ισχυρών. Τρέμει και στην ιδέα να πει τη λέξη Τουρκία ενώπιον σημαινόντων τρίτων. Αυτή τη θλιβερή και πικρή για την Ελλάδα αλήθεια απέδειξε και στις ΗΠΑ. Στις δηλώσεις που έκανε πριν και με το πέρας των συνομιλιών του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αλλά και στην ομιλία του στο Κογκρέσο ο κ. Μητσοτάκης μόνο με έμμεσο τρόπο τόλμησε να ψελλίσει δυο λόγια για την εχθρική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η γενική στάση του κρίνεται ανάξια του έθνους μας, μια και προτίμησε να συμπεριφερθεί ως ακραιφνής νατοϊκός παρά ως Ελληνας ηγέτης, που αξιώνει δικαιοσύνη και ενεργό στήριξη για την πατρίδα του. Ακόμα κι όταν αναφέρθηκε στις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, δεν βρήκε το θάρρος να ξεστομίσει τη λέξη Τουρκία. Απλώς ζήτησε από τους Αμερικανούς να λάβουν υπ’ όψιν «τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», όταν λαμβάνουν αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή.

Επιπλέον, ένα από τα μελανότερα στίγματα της αξιοθρήνητης εμφάνισης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική ήταν ο προσβλητικός, ανιστόρητος και αντεθνικός παραλληλισμός των νεοναζί του Tάγματος Αζόφ με τους ηρωικούς Μεσολογγίτες, τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, που προτίμησαν την πείνα, τις κακουχίες και τον θάνατο από την ατιμωτική παράδοση στους βαρβαρότατους Τούρκους. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του στο Κογκρέσο: «Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Oπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο».

Φυσικά, οι Αμερικανοί τού έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσει στο Κογκρέσο, διότι γνώριζαν εξαρχής ότι θα είναι βελούδινη, και επιπλέον ήθελαν να… ανταμείψουν τον μοναδικό Ελληνα πρωθυπουργό που έδωσε τα πάντα μέσω της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας που κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο δίχως να ζητήσει και να λάβει κάτι για λογαριασμό της πατρίδας του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα