Το εθνικό ναυάγιο της κυβέρνησης

Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θριάμβευσε» στις ΗΠΑ και «ενθουσίασε» με τις ομιλίες του και τον πρόεδρο της υπερδύναμης Τζο Μπάιντεν και τα μέλη του Κογκρέσου, που τον χειροκρότησαν. Το αντίκρισμα του «ενθουσιασμού» φάνηκε λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, στις 19 Μαΐου, την ημέρα που έχει καθιερωθεί να τιμάται στην πατρίδα μας η μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, που έπεσαν θύματα των δολοφονικών ορδών του Κεμάλ.

Στη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων η αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα υπέβαλε τα σέβη της στη γειτονική χώρα τιμώντας τη μνήμη του γενοκτόνου Κεμάλ και συγχαίροντας την Τουρκία για τον εορτασμό της Ημέρας Νεολαίας και Αθλητισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ενθουσιάζει» τους Αμερικανούς, αλλά δεν κατόρθωσε να περιορίσει τα εγκώμια των διπλωματών των ΗΠΑ για τον γενοκτόνο Κεμάλ. Την ίδια στάση με τους Αμερικανούς σ’ αυτό το θέμα τήρησε και η ρωσική κυβέρνηση μέσω της πρεσβείας της στην Αγκυρα, κάτι που ήταν απόλυτα αναμενόμενο, μια και οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει στενότατη και πολυεπίπεδη συνεργασία και συμμαχία.

Επιπλέον, η «επιτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα εθνικά ζητήματα και η αποτελεσματικότητα της αύξησης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, ως αποτροπή της τουρκικής επιθετικότητας, φάνηκε την Παρασκευή, όταν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη! Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμιστεί μια πρόσφατη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που φανερώνει πόσο παιδαριώδης και ανεδαφική είναι η προσέγγισή του στα διπλωματικά και αμυντικά ζητήματα.

Πριν από 10 ημέρες, όταν γινόταν η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε στη δευτερολογία του, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Επειδή είπατε κιόλας “τι κερδίσαμε ως χώρα”, πέρα από τη συνολική μας αναβάθμιση, την παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, την οποία την επιζητούμε διακαώς για λόγους που νομίζω ότι είναι τόσο αυτονόητοι που δεν χρειάζεται να εξηγηθούν μακροσκελώς στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ο πρωθυπουργός της χώρας, αναλύοντας τα Ελληνοτουρκικά με όρους και μεθοδολογία… καφενείου, νόμιζε ότι η παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη θα αποθάρρυνε επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας. Το πόσο έξω έπεσε στις προβλέψεις του αποδείχτηκε μόλις προχθές με τις… βόλτες των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σε απόσταση αναπνοής από την Αλεξανδρούπολη. Οι Αμερικανοί μπορούν να εγγυηθούν στην Ελλάδα μόνο ότι θα επιδιώξουν την ικανοποίηση των δικών τους αξιώσεων. Τη δική μας ασφάλεια, ανεξαρτησία, ευημερία και εδαφική ακεραιότητα την εγγυώνται ο ελληνικός λαός, οι Ενοπλες Δυνάμεις μας και ο Θεός της Ελλάδας.

Αυτά ο κ. Μητσοτάκης δεν τα πιστεύει, δεν τα υπολογίζει και ποντάρει μόνο στο αμερικανικό… ιππικό, που δεν πρόκειται ποτέ να εμφανιστεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα