Κάλπικα τελεσίγραφα για τα εθνικά!

Η αξιοπιστία του πρωθυπουργού έχει μη… ανιχνεύσιμο μέγεθος – και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Έχουν αποδειχθεί ακάλυπτες επιταγές όλες οι διακηρύξεις του – από τα απανωτά διαγγέλματά του για την έξοδο από την πανδημία και την επιβολή απαγορεύσεων (που ο ίδιος παραβίαζε με ποδηλατάδες και κορονοτσιμπούσια) μέχρι τις προειδοποιήσεις στην Τουρκία για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να δεσμευτεί για κάτι που ο ίδιος πολύ γρήγορα θα… λησμονήσει!

Στις 17 Μαΐου, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, είχε πει τα εξής: «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Δεν θα δεχτούμε επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία μας και τα εδαφικά μας δικαιώματα. Αυτές περιλαμβάνουν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, οι οποίες πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

Λίγες ώρες αφότου υποσχέθηκε ενώπιον των μελών του αμερικανικού Κογκρέσου ότι δεν θα ανεχτεί την παραβίαση της κυριαρχίας μας, των εδαφικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, οι Τούρκοι έκαναν… σουρωτήρι τον εθνικό εναέριο χώρο, φτάνοντας με μαχητικά αεροσκάφη τους σε απόσταση 2,5 μιλίων από την Αλεξανδρούπολη! Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά την ακυρότητα των πρωθυπουργικών υποσχέσεων, δεσμεύσεων και τελεσιγράφων, και χρησιμοποίησαν αυτό το «χαρτί» αμφισβητώντας στην πράξη τα εδαφικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Ο διασυρμός και η αναξιοπρέπεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και του συνόλου της κυβέρνησης έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε χθες διανεμήθηκε non paper από το Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο υπάρχουν… πανηγυρισμοί διότι δεν καταγράφηκαν πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αλλά απλώς έγιναν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, δύο κατασκοπευτικά CN-235 και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να είναι ένας από τους ελάχιστους ηγέτες χωρών που υποχρεώθηκαν (και λόγω του χαρακτήρα του, αλλά και των περιορισμένων δυνατοτήτων της κυβέρνησής του) να «καταπιούν αμάσητα» τα τελεσίγραφα που ανακοίνωναν ενώπιον σημαινόντων παραγόντων της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Οι Έλληνες ντρέπονται για λογαριασμό του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα