Άδειασμα Μητσοτάκη και από την Κομισιόν

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι εκείνη που ωφελεί τα εθνικά συμφέροντα. Ορθή ιστορικά στάση είναι να μη θεωρούμεθα δεδομένοι και ταυτόχρονα να έχουμε την ισχύ να επιβάλλουμε τα δίκαιά μας, δίχως να περιμένουμε από τρίτους να μας τα… απονείμουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έγινε πρωθυπουργός λόγω επιθέτου, δεν έχει επαφή με αυτή την ωμή πραγματικότητα. Πιστεύει μόνο στα στερεότυπα, στα συνθήματα και στις ιδεοληψίες που του έχουν προβληθεί σαν… πανανθρώπινες αλήθειες. Και έρχονται οι εξελίξεις και τον διαψεύδουν – όπως έγινε χθες, όταν η Κομισιόν, διά της Ν. Σπίναν, της εκπροσώπου της, έβαλε στο ζύγι την Ελλάδα και την Τουρκία και τις βρήκε… ισοβαρείς. Το μόνο που βρήκε η κυρία Σπίναν να πει για τη λεκτική επίθεση που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας στον Ελληνα πρωθυπουργό ήταν η ευχή να επανέλθει το… καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας!

Η «δημοκρατία» έχει από καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυταπάτες που τρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίες, εφαρμοζόμενες στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, εκθέτουν την πατρίδα σε μέγιστους, υπαρξιακού χαρακτήρα κινδύνους. Πριν από τέσσερις ημέρες στο κύριο άρθρο μας επισημαίναμε τα εξής για τον πρωθυπουργικό ενθουσιασμό όσον αφορά τα… επιτεύγματά του στις ΗΠΑ:

«Ο πρωθυπουργός της χώρας, αναλύοντας τα Ελληνοτουρκικά με όρους και μεθοδολογία… καφενείου, νόμιζε ότι η παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη θα αποθάρρυνε επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας. Το πόσο έξω έπεσε στις προβλέψεις του αποδείχτηκε μόλις προχθές με τις… βόλτες των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σε απόσταση αναπνοής από την Αλεξανδρούπολη. Οι Αμερικανοί μπορούν να εγγυηθούν στην Ελλάδα μόνο ότι θα επιδιώξουν την ικανοποίηση των δικών τους αξιώσεων. Τη δική μας ασφάλεια, ανεξαρτησία, ευημερία και εδαφική ακεραιότητα την εγγυώνται ο ελληνικός λαός, οι Ενοπλες Δυνάμεις μας και ο Θεός της Ελλάδας».

Η χθεσινή ειδησεογραφία με την αχαρακτήριστη στάση της Κομισιόν στις τουρκικές προκλήσεις και την τήρηση ίσων αποστάσεων ανάμεσα στα ελληνικά δίκαια και στις τουρκικές μαφιόζικες αξιώσεις και δηλώσεις, δυστυχώς, επιβεβαιώνει απόλυτα τις εκτιμήσεις της εφημερίδας μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα