Το χρήμα, το άδικο και ο Αχιλλέας Ζήσης

Η Γιούλη Σταρίδα είναι μια ικανή, μαχητική και άξια δημοσιογράφος, η οποία εργάζεται στην εφημερίδα «Espresso». Είναι, όμως, μισθωτή. Περιμένει το μηνιάτικο για να ζήσει. Δεν έχει εκατομμύρια μετρητά, σπίτι στο Μονακό, στο Μόντε Κάρλο, στις ΗΠΑ, όπως ο Γιώργος Τράγκας. Χάνει το πατρικό σπίτι της από μια αγωγή που υπέβαλε εναντίον της πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Πληρώνει την άσκηση του λειτουργήματός της με τη στέγη των γονιών της.

Την υποβολή της αγωγής του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την έμαθε όταν ήδη ήταν πολύ αργά. Η ίδια έγραψε σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο: «Στις 6 Ιουλίου το πατρικό μου σπίτι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο διαμένει η μητέρα μου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέος 60.000 ευρώ, μετά από δικαστική απόφαση που εκδόθηκε ερήμην μου για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου! Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών, Αχιλλέας Ζήσης, είχε κάνει μήνυση και αγωγή το 2009 κατά της εφημερίδας “Espresso” και της εταιρείας ΝΕΠ, ιδιοκτησίας τότε του Πέτρου Κυριακίδη».

Όπως σημείωσε η κυρία Σταρίδα, «ο Πέτρος Κυριακίδης είναι φυγόδικος και όλη η περιουσία της ΝΕΠ έχει δεσμευτεί και κατασχεθεί. Ετσι, ο κ. Ζήσης στράφηκε κατά εμού και του τότε διευθυντή Χρίστου Μουλίνου. Τα δικαστήρια έγιναν όλα ερήμην μας καθώς οι κλητεύσεις ρίχνονταν κάτω από τη σφραγισμένη πόρτα του κτιρίου της ΝΕΠ στην Καλλιθέα. Χωρίς καν να έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ το εαυτό μου, δικάστηκα τελεσίδικα».

Η «δημοκρατία» στέκεται δίπλα στη δοκιμαζόμενη συνάδελφο και καλεί την ΕΣΗΕΑ, τα κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Είναι ζήτημα τιμής για την ελληνική κοινωνία να μην καθίστανται έντιμοι, μεροκαματιάρηδες δημοσιογράφοι έρμαια εξοντωτικών απαιτήσεων. Τελικά το χρήμα είναι το παν για ορισμένους;

Κι όλα αυτά που γίνονται σε βάρος των δημοσιογράφων, που προσπαθούν να κάνουν έντιμα τη δουλειά τους στην Ελλάδα, επιβεβαιώνουν τους φορείς που κατατάσσουν τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα