Παράσημο πρώτα για τους αστυνομικούς

Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός των συμπλοκών που σημειώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο στην Αθήνα. Εικόνες Φαρ Ουέστ ή -σε πιο σύγχρονη εκδοχή- Μποκοτά στην ελληνική πρωτεύουσα, για την οποία η κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργών της προσπαθεί να πείσει ότι η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα έχουν μειωθεί!

Δυστυχώς, η πραγματικότητα αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση αδυσώπητη. Και το θέμα δεν είναι απλά αριθμητικό ή ποσοτικό. Τα παιχνίδια με τις στατιστικές σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βοηθούν καθόλου, παρά μόνον εκείνους που πάσχουν από επικοινωνιακό στρουθοκαμηλισμό. Η ανασφάλεια και ο φόβος μεγαλώνουν διαρκώς μεταξύ των πολιτών, την ίδια ώρα που οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό για την καλύτερη αστυνόμευση κάνουν ακόμη πιο ελλειμματική την κατάσταση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά με αυξημένη αυταπάρνηση και με μεγάλο κίνδυνο της ζωής τους, επιτελώντας το καθήκον τους όχι απλώς εις το ακέραιο αλλά εις το πολλαπλάσιο. Παίζουν το κεφάλι τους μέσα σε συνθήκες οικονομικής αφαίμαξης εδώ και πολλά χρόνια αλλά και επιχειρούμενης «απαξίωσης» του ρόλου της από ορισμένες πλευρές με γνωστά ιδεοληπτικά κίνητρα.

Ένα τέτοιο σκηνικό διαμορφώθηκε και το βράδυ του Σαββάτου με τα δύο αιματηρά επεισόδια σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, που τελικά συνδέονταν μεταξύ τους. Εκεί αποδείχθηκε ακόμη μία φορά ότι οι αστυνομικοί τιμούν το σήμα και τη στολή τους, έστω κι αν η «αναγνώριση» που έχουν δεν είναι η επιβαλλόμενη.

Αφού, λοιπόν, η Πολιτεία δεν κάνει όσα χρειάζεται από υλικής και οικονομικής πλευράς για τους ανθρώπους αυτούς, γιατί δεν τους προσφέρει τουλάχιστον την ηθική επιβράβευση; Θα είχε, επί παραδείγματι, τεράστιο ενδιαφέρον να ακούγαμε τον αρμόδιο υπουργό (αντί να γράφει δυο λόγια στο twitter) να εισηγείται την παρασημοφόρηση των αστυνομικών που ήταν εκεί και έδρασαν ηρωικά, με αποτέλεσμα και να τραυματιστούν. Κάτι τέτοιο θα ήταν η στοιχειώδης ένδειξη ότι το κράτος στέκεται κι αυτό στο ύψος των περιστάσεων.

Όταν μάλιστα η κυβέρνηση ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας να παρασημοφορήσει κάποιους Ελληνες διπλωμάτες για τον (αμφισβητούμενο πάντως από αρκετούς) ρόλο τους στην Ουκρανία, είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο και άηθες να μην έχει προηγηθεί αυτή η τιμή για τους αστυνομικούς. Είναι λάθος μήνυμα και λάθος προτεραιότητα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα