Πώς καταστρέφουν τους λαούς της Ευρώπης

Αυτοί που πληρώνουν τον λογαριασμό του ρωσοουκρανικού πολέμου είναι, ασφαλώς, πρώτα και κύρια τα αμέσως εμπλεκόμενα μέρη – και πληρώνουν βαρύτατο τίμημα σε νεκρούς, τραυματίες και στην παραγωγή μεγάλου πλεονάσματος μίσους και πικρίας, που πάντοτε λειτουργούν διαλυτικά στις κοινωνίες.

Επιπλέον, υπάρχουν και εκατοντάδες εκατομμύρια «παράπλευρες απώλειες» σε αυτόν τον πόλεμο. Είναι κυρίως οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τις οικονομίες τους να διαλύονται, τις τσέπες τους να αδειάζουν, τους λογαριασμούς να «φουσκώνουν» και τις προοπτικές για πολλούς βαρείς και κρύους χειμώνες να αυξάνονται.

Η γραφειοκρατία στην Ε.Ε. και οι αερολόγοι πολιτικοί που αποφασίζουν για τις περικοπές που θα κάνουν οι φτωχοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό. Οι βασιλικοί μισθοί και τα προνόμια των Ευρωπαίων μανδαρίνων θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς τους και οι εξουσίες τους όχι μόνο θα διατηρούνται αλλά θα αυξάνονται κιόλας λόγω των… έκτακτων συνθηκών.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη σύνοδο του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να δώσουν τέλος στα οριζόντια μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και να ενισχύουν μόνο τους… ευάλωτους. Αυτό σημαίνει ότι η μεσαία αλλά και η μεσοανώτερη τάξη θα υποφέρουν μέχρι όλοι όσοι τις απαρτίζουν να γίνουν κι εκείνοι ευάλωτοι και να μπουν στις ουρές για ένα κουπόνι σίτισης, για ένα χαρτζιλίκι, ένα ξεροκόμματο που θα τους πετάξουν οι δισεκατομμυριούχοι.

Επιπλέον, η κατάσταση για τους πολλούς γίνεται ακόμα δυσκολότερη λόγω της πεισματικής άρνησης της Γερμανίας να επιβληθεί πανευρωπαϊκό πλαφόν στις τιμές εισαγωγής του φυσικού αερίου. Από τη μία πλευρά η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέσει 200 δισ. ευρώ για να στηρίξει τους Γερμανούς πολίτες, λόγω της ενεργειακής κρίσης, και από την άλλη σαμποτάρει την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο, αρνούμενη να επιδείξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στα σχετικά αιτήματα των άλλων χωρών. Κι αυτή η στάση της προκαλεί πολλές σκέψεις για τον βαθμό της εξάρτησης της Γερμανίας από τη Ρωσία.

Κάπως έτσι, όμως, καταστρέφονται οι λαοί της Ευρώπης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα