Η Δύση λησμονεί τι σημαίνει Τουρκία

Είναι προκλητικό να ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ε.Ε., του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας ότι είναι «πρωτοφανής» και «ανήκουστη» η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ότι κάτι τέτοιο έχει να συμβεί στην Ευρώπη από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα λένε αυτά επειδή ξεχνούν ότι αυτό ακριβώς έπραξαν με τον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999 και αυτό ανέχονται και… ευλογούν από το 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο μας, βίασε, σκότωσε, έκανε εθνοκάθαρση, λήστεψε, λεηλάτησε και εποίκισε τα Κατεχόμενα.

Και τώρα, έπειτα από την εισβολή στην Κύπρο το 1974, τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, τη χρησιμοποίηση των μεταναστών ως υβριδικού όπλου εναντίον της χώρας μας, τις απειλές για εισβολή στην Ελλάδα, τη δολοφονική δράση των Γκρίζων Λύκων σε ολόκληρη τη Βαλκανική και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, τη συμμετοχή της Τουρκίας στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής με τη στρατιωτική δράση στη Συρία, στο Κουρδιστάν, στη Λιβύη και την Αρμενία, η Δύση αρχίζει να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη νατοϊκή «σύμμαχο». Τέτοια καθυστέρηση στα ανακλαστικά δεν έχει ούτε ο δημόσιος τομέας τριτοκοσμικής χώρας, όταν πρόκειται να υπολογίσει ένσημα και συντάξιμα χρόνια και να απονείμει σύνταξη.

Ακόμα και η «φωνή» του βαθέος αμερικανικού κράτους, η εφημερίδα «Washington Post», έγραψε για τον νεοσουλτάνο Ερντογάν ότι με τέτοιους συμμάχους «τι να τους κάνεις τους εχθρούς» και θυμήθηκε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας απειλεί ότι θα μπει νύχτα στην Ελλάδα.
Αυτό κι αν είναι επίδειξη αφέλειας από την πλευρά του αμερικανικού κατεστημένου!

Νομίζουν ότι το πρόβλημα είναι η ηγεσία αυτής της χώρας και όχι η ίδια η φύση αυτού του κράτους. Εχουν ξεχάσει, μάλλον, τις πολιορκίες της Βιένης από τους Οθωμανούς και έχουν την εντύπωση ότι η Τουρκία, που ετοιμάζει πυρετωδώς πυρηνικά όπλα, θα αποφύγει να τα χρησιμοποιήσει αν αλλάξει η διοικητική της άλυσος.

Οταν οι αυτόκλητοι «ειδήμονες» των δυτικών κυβερνήσεων διαπιστώσουν τα σφάλματά τους στην κατανόηση της Τουρκίας, θα είναι πολύ αργά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα