ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 22/12/2021

➤ Κυρ Στέφανε! Βάλε δυο μέτρα σαλάμια, μια νταμιτζάνα κρασί και πέντε πακέτα μακαρόνια. Θα το κάψουμε απόψε! Διαβάσαμε στα ιντερνέτια ότι «με απόφαση Μητσοτάκη δεν θα γίνουν ράπιντ τεστ για όλους, που θα τα πληρώσουν ακόμα και οι εμβολιασμένοι! Αντ’ αυτών, θα έχουμε δωρεάν δύο σελφ τεστ!»

➤ Να βρε, αχάριστοι, κερνάει το αφεντικό! Γιατί γκρινιάζετε επιτέλους; Παλαιότερα κερνούσαν κάνα ποτάκι, κάνα μελομακάρονο, καμιά αυξησούλα ή μπόνους ή τριήμερο στη μαγευτική Κουρούτα. Τώρα ο Κούλης μάς τρατάρει σελφ τεστ. Ευχαριστούμε, αφεντικό, και στην υγειά σου!

➤ Η πολιτική αντιμετώπισης του κορονοϊού από την κυβέρνηση αποφέρει πλούσιους καρπούς (ξινίλας και αποδοκιμασίας). Διαβάσαμε στο διαδίκτυο τα ακόλουθα: «Ξυπνάς πρωί πρωί και σου λένε ότι βρέθηκε κρούσμα σε ράπιντ στο σχολείο του παιδιού και περιμένουν τα PCR. Χωρίς PCR βέβαια δεν γίνεται να είσαι κρούσμα, αλλά ΟΚ.

➤»Εν τω μεταξύ, το παιδί σου πρέπει να κάνει τρία ράπιντ αυτήν την εβδομάδα για να πάει σχολείο. Και είναι δωρεάν μόνο δημόσιες δομές;

➤ Δηλαδή θα πάμε δύο υγιή μέλη της οικογένειας στο Κρατικό Νίκαιας και θα σταθούμε στην ουρά στο κρύο για να μη δώσουμε 30 ευρώ αυτή την εβδομάδα; Ακόμα δεν καταλαβαίνεις ότι η έννοια της αλητείας και της ανηθικότητας έχει πάρει άλλη διάσταση!»

➤ «Ο Μεταπολιτισμός και η Κουλτούρα του Φόβου», το οποίο υπογράφει ο δρ Δημήτριος Δρογίδης, είναι μια νέα κυκλοφορία της Αμμων Εκδοτική. Ο συγγραφέας προσφέρει στον αναγνώστη τη συνοπτική εικόνα της ιστορίας των ανθρώπινων πολιτισμών και μια βαθιά ανάλυση σε αυτό που αποκαλείται «μεταπολιτισμός». Επίσης, αναλύει τη χρήση του φόβου ως εργαλείο δημιουργίας μιας απρόσωπης και στην ουσία της ολοκληρωτικής κοινωνίας.

➤ Επιπλέον, στις σελίδες του έργου, το οποίο κινείται ανάμεσα στα πεδία της πολιτικής επιστήμης, της κοινωνιολογίας και της φιλοσοφίας, υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις ανθρώπινες κοινωνίες με την πανδημία του κορονοϊού. Αξίζει να διαβαστεί.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα