ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 28/04/2022

➤ Οι Ρώσοι διέκοψαν τη ροή φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, που δεν σκοπεύουν να πληρώσουν σε ρούβλια, η τιμή του φυσικού αερίου ανέβηκε πάλι, το ευρώ έπεσε και το δολάριο ανέβηκε.

➤ Κοντολογίς, οι Αμερικανοί υπερασπίζονται το κοσμοκρατορικό όνειρό τους μέχρι το τελευταίο ευρωπαϊκό σεντ. Βρήκαν κορόιδα (τους Ευρωπαίους) και τους αρμέγουν κανονικότατα.

➤ Γιατί να εξαρτώμεθα, κύριοι, από το ρωσικό φυσικό αέριο και να μην αγοράζουμε αμερικανικό LNG σε τετραπλάσιο κόστος; Πώς θα τρώνε στην Ουασινγκτώνα με αδαμάντινα κουτάλια; Πώς θα δίνουν αμοιβές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορους αστέρες και δισεκατομμύρια σε νεκροβόρους χρηματιστηριακούς και τοκογλυφικούς γύπες; Κάποιοι πρέπει να τα πληρώνουν όλα αυτά.

➤ Κι αυτός που πληρώνει την αμερικανική… άπλα είναι ο υπόλοιπος πλανήτης – εν προκειμένω, οι Ευρωπαίοι, που (κατά τη γνώμη των Αμερικανών) έχουν λεφτά για ξόδεμα.

➤ Η Ρωσία είναι δευτερεύων στόχος του σχεδίου. Ο βασικός είναι η τσέπη των Ευρωπαίων.

➤ Κι εμείς βαυκαλιζόμεθα ότι «είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Και το λέει αυτό ο πρωθυπουργός και δεν βρίσκεται ούτε ένας να αντιτείνει ότι σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι το συμφέρον του λαού και του έθνους, και όχι το στρατόπεδο που διαλέγει κάποιος πρωθυπουργός ο οποίος θέλει να γίνει αρεστός στις ΗΠΑ.

➤ Ο Μητσοτάκης με τα λεφτά που έχει δεν τον νοιάζει να χτυπήσει και δεκαπλάσια τιμή το φυσικό αέριο. Εκείνος αντέχει. Εμείς οι υπόλοιποι, που πληρώνουμε τοις μετρητοίς και τον μισθό του Μητσοτάκη, αλλά είμαστε «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», δεν βαστάμε άλλο.

➤ Πάντως, επειδή και οι Ευρωπαίοι δεν είναι όλοι ίδιοι και άπαντες εξίσου κορόιδα, κάνουν τα κουμάντα τους.

➤ Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg αποκάλυψε ότι τέσσερις Ευρωπαίοι αγοραστές έχουν ήδη πληρώσει ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια και 10 εταιρίες έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank.

➤ Κι εσύ, άνεργε, μισθωτέ, συνταξιούχε, μην γκρινιάζεις για τους λογαριασμούς, ενώ έχει πόλεμο η Ουκρανία. Προσβάλλονται ο Αδωνις και ο Ψαριανός…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα