Αμερικανικό ενδιαφέρον για 2 λιμάνια

Έτοιμη να κινηθεί για την εξαγορά του ΟΛΘ η HIG Capital, σε περίπτωση που μπει πωλητήριο από τον Ιβάν Σαββίδη

Το ενδιαφέρον του για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εφόσον μπει πωλητήριο από τον όμιλο Σαββίδη, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, επικεφαλής της Inventio, της εταιρίας που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το αμερικανικό fund HIG Capital. «Το θέμα του ΟΛΘ μάς απασχολεί, μας ενδιαφέρει. Ωστόσο, δεν πρόκειται για απλή υπόθεση, θέλει πολλά βήματα» τόνισε ο κ. Μπήτρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες.

  • Από τον Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως, στην περίπτωση που ο Ιβάν Σαββίδης αποφασίσει να πουλήσει τον ΟΛΘ, ο αμερικανικός όμιλος θα ενδιαφερθεί, εκτιμώντας πως το λιμάνι μπορεί να έχει ισχυρό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, η HIG σχεδιάζει να κινηθεί και για τον λιμένα Βόλου. Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά τον διαγωνισμό και έχει ορίσει την 4η Αυγούστου ως ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για το 67% του Οργανισμού Λιμένα Βόλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία hub στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και στην ενίσχυση της παρουσίας του στις διακομιστικές διαδικασίες από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ σημαντικό project για τον όμιλο αποτελεί η δημιουργία υπερσύγχρονου συγκροτήματος εφοδιαστικής αλυσίδας και διαμετακομιστικού εμπορίου στον Ασπρόπυργο, στον χώρο του παλαιού εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Πρόκειται για επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 244.164.841 ευρώ, με τη φιλοδοξία να αναδειχθεί σε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, με υψηλή προστιθέμενη αξία για τη χώρα.

Αναφερόμενος στην παρουσία της HIG στην Ελλάδα ο κ. Μπήτρος υπογράμμισε ότι, ως διαχειρίστρια κεφαλαίων, έχει επενδύσει περισσότερα από 1,350 δισ. ευρώ και έχει εκπονήσει πρόγραμμα νέων επενδύσεων, με στόχο να φτάσει σε αξία ενεργητικού τα 1,5 δισ. ευρώ. Εως σήμερα, η HIG Capital Advisors LLC έχει επενδύσει στην Ελλάδα με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τόσο για τη διάσωση προβληματικών εταιριών, μέσω της ανακεφαλαιοποίησής τους, εξυγιαίνοντάς τους και δίνοντάς τους αναπτυξιακή δυναμική, όσο και για την εξαγορά εταιριών, με στόχο την ανάπτυξή τους και έμφαση στην προστιθέμενη αξία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα