Θλιβερή προπαγάνδα Άδωνη Γεωργιάδη με τους νεκρούς από Covid-19

Πανηγυρίζει λέγοντας πως ο αριθμός των θανάτων είναι μικρός, την ώρα που κάθε μέρα πεθαίνουν περί τους 100 από Covid-19

Υπερέβη χθες κάθε όριο πολιτικής αήθειας και αυτογελοιοποίησης ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν σε ένα υστερικό παραλήρημα, που προκάλεσε ανησυχητικές απορίες σε όσους το παρακολούθησαν, πανηγύριζε για τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες είναι μικρός! Ολα αυτά την ώρα που στα κατάκοπα πλέον δημόσια νοσοκομεία αφήνουν τη ζωή τους περί τους 100 ασθενείς την ημέρα και οι διασωληνωμένοι σπάνε διαδοχικά ρεκόρ, ενώ την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προϊδεάζει την κοινή γνώμη για ραγδαία αύξηση των θανάτων το επόμενο διάστημα.

«Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα» ανέφερε ωρυόμενος και εκτός εαυτού με την ένρινη τσιριχτή φωνή του (Σκάι) ο Α. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας: «Το Βέλγιο, μία από τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης, είναι 12 φορές χειρότερα από τη χώρα μας». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογραφικού πάνελ και έχοντας εμφανώς απολέσει την ψυχραιμία του, είπε: «Πανηγυρίζουμε όταν έχουμε 125 θύματα. Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε. Σταματήστε την πτωματολογία, κι εμείς πονάμε γι’ αυτούς που πεθαίνουν».

Ακόμα, κι ενώ η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο, υποστήριξε: «Σαφώς υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, τα οποία ελπίζω να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Πρώτα από όλα σταμάτησε η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων». Παραδέχτηκε όμως πως «μας κυβερνά ο ιός» και πως «έχουμε δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την οικονομία» και την εστίαση!

Οι εντυπώσεις που άφησε η παρουσία του ήσαν αλγεινές. Και χρειάστηκε λίγες ώρες αργότερα παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος επαναφέροντας τη δημόσια συζήτηση εντός ορίων σοβαρότητας σχολίασε ψύχραιμα: «Δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορονοϊού και της διαχείρισής του να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει κανένα νόημα»… Πολιτικοί παρατηρητές αποδίδουν την ψυχολογική αποσταθεροποίηση του Γεωργιάδη στο γεγονός ότι επιχειρεί άτεχνα να εξευμενίσει το Μαξίμου, το οποίο «του τράβηξε το αυτί» υποτιμητικά μετά τις προηγούμενες δηλώσεις του για το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού, τις οποίες υποχρεώθηκε άρον άρον να ανασκευάσει. Ακολούθησε ομοβροντία αντιπολιτευτικών πυρών.

«Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει, την ώρα που η χώρα μας έχει φτάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες Ε.Ε. σε θανάτους ανά πληθυσμό» σημείωσε η Κουμουνδούρου. Το ΚΙΝ.ΑΛ. διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να χάνονται τόσοι άνθρωποι καθημερινά και κάποιοι να πανηγυρίζουν», ενώ το ΚΚΕ τόνισε ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει βολικές και επιλεκτικές συγκρίσεις με άλλες χώρες για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας είναι εξοργιστική και μακάβρια».

«Έχει και το θράσος τα όριά του» ανέφερε το ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση επισήμανε: «Ο υπουργός Ανάπτυξης σήμερα το πρωί έδωσε τη χαριστική βολή στον κλάδο της εστίασης αποκλείοντας το άνοιγμα των καταστημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μας κυβερνά ο ιός”. Η δήλωση αυτή συνιστά ομολογία ανεπάρκειας, τεκμηριώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς σχέδιο, τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις. Οι “πανηγυρισμοί” του υπουργού για τον αριθμό των θυμάτων είναι πραγματικά ανάξιοι σχολιασμού».

Τα (επίσημα) στοιχεία του ECDC διαψεύδουν οικτρά τον υπουργό

Τους πανηγυρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης αναφορικά με τους νεκρούς που θρηνεί η χώρα μας από τον νέο κορονοϊό έρχονται να… ενοχλήσουν τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που δείχνουν πως η κυβέρνηση μάλλον βιάστηκε να κηρύξει τη νίκη της απέναντι στην πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο ρυθμός αύξησης των θανάτων, από μήνα σε μήνα, στη χώρα μας είναι το λιγότερο εντυπωσιακός, τόσο το τελευταίο δραματικό διάστημα όσο και συνολικά τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, ενώ τον Ιούλιο σημειώθηκαν 12 θάνατοι σε όλη την επικράτεια, τον Αύγουστο ο αριθμός αυτός πενταπλασιάστηκε στους 59 και τον Σεπτέμβριο υπερδιπλασιάστηκε ξανά στους 126. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στον Οκτώβριο γίναμε μάρτυρες ακόμη ενός -σχεδόν- διπλασιασμού, με 232 θανάτους.

Συγκρίνοντας δε τους ελάχιστους θανάτους του Ιουνίου με αυτούς του Σεπτεμβρίου προκύπτει αύξηση κατά… 688%, κατατάσσοντας την Ελλάδα τρίτη σε ποσοστό αύξησης για το θερινό διάστημα, σε όλη την Ευρώπη, πίσω από την Κροατία και το Μαυροβούνιο. Τέλος, αναφορικά με τον Νοέμβριο, οι αμείλικτοι αριθμοί δείχνουν πως τελικά δεν τα πάμε και τόσο καλύτερα από το Βέλγιο.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα